Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Reprezentace chce medaili z MS. Český softbal proto okoření špičkoví nadhazovači z Kanady i Austrálie

K vysněné medaili z domácího mistrovství světa by měl českému softbalu pomoci unikátní projekt. Aby si reprezentanti před šampionátem zvykli na vysoký standard nadhozů, přivedlo svazové vedení do nejvyšší soutěže hned šest špičkových nadhazovačů z celého světa.

Čeští softbalisté
zdroj: mensworlds2017 autor: Maddy Flanagan

Na angažmá čtyř Kanaďanů, Australana a Argentince se Česká softbalová asociace podílí i finančně, když hradí část jejich platů. Zahraniční posily by měly reprezentační pálkaře připravit na odlišné styly nadhozů.

"Věříme, že nemalé investované finanční prostředky prospějou k tomu, aby naši pálkaři na  mistrovství světa v červnu byli v top formě," říká technický vedoucí reprezentace Jakub Kopřiva.

Zahraniční nadhazovači se už zapojili do přípravy. V Praze odehráli za své nové české kluby předsezonní memoriál Radka Štěpánka. "Měli jsme spoustu tréninků a zápasů, během kterých se českým klukům snažím ukázat různé nadhozy, které ještě předtím neviděli, zatím to jde moc dobře," tvrdí Steven Normand z pražského Tempa.

Je nám líto, video expirovalo.
Zahraniční nadhazovači v softbalové lize

"Když hrajeme naši ligu tady v Česku, vidíme ty stejné nadhazovače. Letos bude v každém týmu někdo jiný, takže se budeme muset adaptovat na nové nadhazovače, a to právě potřebujeme," vysvětluje pálkař reprezentace Michal Kolůch.

Softbalisté pražského Tempa i s Kanaďanem Normandem postoupili až do finále memoriálu, kde však v poměru 1:8 nestačili na ryze český tým Žraloky Ledenice.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články