IX. Rallye Praha Revival 2019 – memoriál Dalibora Janka

O tomto víkendu se uskuteční již devátý ročník mezinárodní sportovně – společenské akce pro legendy motosportu.

A také pro bývalé závodníky a příznivce historických závodních a sportovních automobilů Rallye Praha Revival. Nad akcí převzal záštitu předseda Senátu Paralmentu ČR pan dr. Jaroslav Kubera. Akce má již osvědčený formát a získala si za dobu svého trvání mezi motoristy velkou oblibu, o čemž svědčí i seznam přihlášených, který v současné době čítá 182 posádek! A na další se prostě nedostalo, protože z organizačních důvodů je počet automobilů na startu omezen.

Zájem o start na revivalu stoupá i v zahraničí, přijedou jezdci z celé Evropy od severu k jihu. Z Norska samozřejmě „náš“ Johny Haugland, kterého doprovodí další posádky, premiéru bude mít i ze závodů ještě v Československu známý Švéd Jan Sellholm, z druhého konce kontinetu, až z Portugalska přijedou Eduardo Ávila – Antonio Caldeira. Na start se poprvé postaví i veliká postava historie motosportu litevský závodník Stasys Brundza, nejen vynikající závodník, ale i tvůrce speciálu tehdejší sk. B Lady VFTS a po skončení aktivní závodní kariéry i úspěšný motoristický činovník. Tradičně silné zastoupení mají na revivalu polské posádky s takovými jmény, jako jsou Andrzej Jaroszewicz, nebo Blažej Krupa. Není možné zde uvádět všechna známá a zajímavá jména. Z našich se na startu opět po čase zkompletovala posádka Pavel Šofr – Pavel Ryšánek, chybět nebudou stálí účastníci Vladimír Berger – Zdeněk Petera, Marcel Tuček – Miroslav Vrba, Milan Dolák s Jaroslavem Palivcem premiérově usednou do Toyoty Celica ST 165, po šesti letech odstartuje i sympatická posádka Václav Pech – František Šimek. Před všemi osobními vozy absolvuje celou trať i dakarský speciál LIAZ s Tomášem Pourem a Jiřím Poršem. Kompletní seznam přihlášených je možné najít zde: http://edda.cz/mscrdovrchu/index.php?m=novinky/detail&id=3788

Revivalisté odstartují v pátek odpoledne tradičně z radotínského učiliště, absolvují první Show section u chuchelského závodiště a přejedou ke slavnostnímu startu na Václavské náměstí. Po něm z centra Prahy vyrazí do Kytína, kde je čeká další Show section, z ní se již odeberou na Starou Živohošť, kde budou nocovat. Odtud v sobotu ráno vyrazí podle itineráře po středních Čechách a Praze, během dne absolvují Show section na trati závodu do vrchu na Točnou, v areálu Vojenského muzea v Lešanech a na vybraných úsecích autokrosové trati v Poříčí nad Sázavou a vrátí se zpět na Starou Živohošť. V neděli čeká účastníky dvakrát trať v Sedlčanské kotlině a známá Show section v lomu Lašovice a přejezd do cíle v Radotíně. Vzhledem k rozbíhajícím se silničním pracem a uzavírkám bude definitivní časový rozvrh teprve zveřejněn.

Pro diváky jsou doporučené Show section ve Velké Chuchli, Poříčí a Sedlčanech. Z bezpečnostních a organizačních důvodů je nepřístupná show section v Kytíně, v Lešanech se také do areálu veřejnost nedostane a trať závodu do vrchu na Točnou nenabízí žádné bezpečné a přehledné divácké místo.

Posádky i pořadatelé mají radost z diváků a fandů motosportu, kteří přispívají k atmosféře a prosí je, aby při sledování zajímavé podívané nezapomínali na zdravý rozum, mysleli na svou bezpečnost, byli ohleduplní k přírodě a bez výhrad se řídili pokyny pořadatelů. Show section rozhodně nejsou rychlostní zkoušky, nicméně i zde automobily pohybují velmi rychle! Posádky děkují diváků za podporu a organizátoři za pochopení, že skromný pořadatelský tým akce jim nemůže zajistit takový servis, na jaký jsou zvyklí z velkých závodů.

Všem přejeme hezké zážitky, pestrou podívanou a šťastný návrat domů!

Pořadatelé IX. Rallye Praha Revival – memoriál Dalibora Janka

Komentářů celkem: 14
10. 4. 2019 08:461
0 0
10. 4. 2019 09:142
0 0
Bude na Točnou uzavřená trať?
10. 4. 2019 10:073
0 0
hmm, dříve Bobošíková, pak Jourová, teď Kubera, korouhvička se točí fest...
a Ortel bude?
10. 4. 2019 13:094
0 0
Kdo jestli bude?
10. 4. 2019 21:105
0 0
No ortel na FASu už myslím vynesli před pár lety.A nejvíc se mi líbila samolepka:"sereme na ječmena".Ta byla boží.smajlík
Jen sem ji v kraji jihomoravském nějak nemohl sehnat.
11. 4. 2019 09:146
0 1
Ortel je přece erbovní kapela věrchnovo organizatóra, bez trička s Ortelem svýho času snad ani neopouštěl domov
11. 4. 2019 11:387 Upraveno 11:42
0 0
Hmmm... soudruh Kubera povýšil do Prahy a už se přes Teplice nejede smajlík
P.S. "Nad akcí převzal záštitu předseda Senátu Paralmentu ČR pan dr. Jaroslav Kubera"
Ty woe, čeho on je doktor? smajlík
11. 4. 2019 11:438
0 0
Bude pro diváky přístupná SS v Lešanech?
11. 4. 2019 12:589
1 0
Původně napsal Novej
Ortel je přece erbovní kapela věrchnovo organizatóra, bez trička s Ortelem svýho času snad ani neopouštěl domov
Každej má holt nějakej vzor. Ty jsi třeba přilnul k pionýrskýmu šátku a červenej svazáckej kravatě!!smajlík
11. 4. 2019 13:0310
0 0
cha cha to se mi líbí asi nebude to daleko od pravdy
11. 4. 2019 17:4611
1 0
Pepíčku oprala jsem tvůj pionýrský šátek v Arielu a opravdu je bílýsmajlíksmajlíksmajlík
11. 4. 2019 19:4112 Upraveno 19:47
0 0
Původně napsal Novej
hmm, dříve Bobošíková, pak Jourová, teď Kubera, korouhvička se točí fest...
a Ortel bude?
11. 4. 2019 20:0313 Upraveno 20:15
0 0
Původně napsal STIG
Původně napsal Novej
hmm, dříve Bobošíková, pak Jourová, teď Kubera, korouhvička se točí fest...
a Ortel bude?
Presne, lip bych to nerek.

Shacki, STIG zrejme smazal posledni tag /quote a moje reakce se tak zobrazila jako jeho (a moje prazdna). Zakaz editace ciziho textu mi prijde jako konzistentni reseni, kdyz to nejde ani u novy reakce. Ikdyz bych osobne radsi mel moznost zkratit citovanej text.
12. 4. 2019 07:2014
0 1
starej pes a standa: váš věk jest vysvětlením, nikoli však omluvou, za nebetyčný blbiny, co jste napsali a jaký děláte...
hujeru, když jeden udělá podraz na druhýho, neznamená to nutně, že ten druhej je Mirek Dušín...
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!