Hlavní obsah

Policie pátrá po prostitutce z Plzně, u soudu svědčila proti násilníkovi

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Její výpověď loni v listopadu přispěla k usvědčení Tomáše Frťaly ze znásilňování a bití pouličních prostitutek v Plzni, za což ho soud v lednu poslal na čtyři roky do vězení. Čtyřiačtyřicetiletá Ivana Milfaitová, která byla také jednou z napadených, je už téměř týden nezvěstná. Policisté pracují i s verzí, že se stala obětí trestného činu.

Foto: Policie ČR

Pohřešovaná Ivana Milfaitová

Článek

„Dotyčná žena je pohřešována od 5. dubna, kdy s ní kolem deváté večer naposledy mluvil její přítel. V tu dobu se pohybovala na Domažlické třídě v Plzni,“ uvedla policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Policisté žádají veřejnost o pomoc při pátrání. „Pohřešovaná je vysoká mezi 175 a 180 centimetry, má modré oči a dlouhé plavé vlasy. Markantem je oční vada pravého oka,“ řekla Hokrová.

Na sobě měla naposledy bílou bundu, hnědé legíny a světle šedé šortky. „Obuta byla do tenisek a přes rameno měla přehozenou kabelku černé barvy,“ doplnila policejní mluvčí.

Milfaitová jako jediná z poškozených tehdy u soudu svědčila tváří v tvář Frťalovi, který ji napadl opakovaně. Muže vzrušovalo, když prostitutkám mohl způsobovat bolest.

Mlátil jim hlavou o zeď nebo jim vyrazil zuby. „Dal mi bombu pěstí do obličeje a čtyři hodiny mě nutil k různým sexuálním praktikám. Musela jsem se mu přitom stále koukat do očí. Neměl žádné zábrany, několikrát si šňupnul pervitin. Vyhrožoval, že mě zabije,“ vypověděla žena před soudem.

Výběr článků

Načítám