hledat

Tags:

MF DOOM slokami pro jiné obvykle příliš neplýtvá, jakékoliv výjimky si tak je třeba vážit

Sdílej

Aniž bychom chtěli zdejší publikum podceňovat, chicagské jméno Open Mike Eagle asi nezná úplně každý a na této skutečnosti nic nemění ani jeho koncert v Praze, který proběhl v rámci festivalu Struny podzimu.

Veterán z větrného města není úplně typickým představitelem našeho žánru, protože ke své tvorbě přistupuje jinak. Možná i proto si do svého video singlu „Police Myself“ zabývajícím se předsudky nepozval jen tak někoho obyčejného, ale velmi speciální personu, která je i po dvaceti letech ve hře tajemná jak hrad v Karpatech.

V songu, do jehož produkce se položil Nedarb, totiž operuje MF DOOM alias jeden z těch, jimž by koncert na české půdě velmi slušel a trhá nám srdce, že se tak do čtvrtého měsíce roku 2019 ještě nikdy nestalo.

Jen málokdo v globální branži je totiž takovým stylerem jako právě Zev Love X, King Geedorah, Viktor Vaughn či Metal Fingers, jak zní několik z jeho pseudonymů. Ač se v povedeném „policejním“ klipu fyzicky neobjeví, na poutavosti se to naštěstí nepodepíše a pozornost udrží i pouhá jeho slova.

 

Tagy:
Bobby

O rapu píšu od roku 2000, od roku 2003 se tak děje pro bbarak.cz.

  • 1

Diskutuj na Bbarak.cz