Herní konzole Mad Box je v problémech. Ztratila 28 miliard přislíbených investic

Když vývojářské studio Slightly Mad v loňském roce představilo svůj záměr přijít do několika let se zcela novou herní konzolí, mnozí se jen blahosklonně usmívali. Šéf firmy Ian Bell ale v následujícím období mnohokrát zdůraznil, že to s konzolí Mad Box myslí opravdu vážně.

Mad Box měl mít dokonce zajištěné financování. Ale právě s tím je aktuálně asi největší problém. Aniž by kdy Ian Bell investory představil, nyní uvedl, že dva největší se z projektu stáhli, což znamená minus 1,2 miliardy dolarů v přislíbených investicích. To je přibližně 28 miliard korun. Důvodem má být strach z chystané platformy Google Stadia, prostřednictvím které chce internetový gigant změnit způsob hraní.

Je však otázkou, zda Bell nehledá jen příležitost, jak se z celého projektu elegantně vyvázat. Nejde ostatně o první komplikaci – tu přinesla už francouzská společnost Madbox, která podala stížnost na zneužití své ochranné známky.

Hodnotit text
[Celkem hlasu: 3 Prumer: 4]

Šéfredaktor internetového magazínu pro dospělé hráče Gamebro.cz. Dříve působil jako autor v mnoha tištěných i internetových médiích.

Komentujte

avatar
  Odebírat komentáře  
Upozornit na