Dnes Pondělí - jasno 23°C
Zítra Úterý - jasno 23°C
Pondělí 13. 5. 2024
Svátek má Servác
Zpravodajství
Aktuální zprávy z hlavního města.
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Pirát Šraier si objednal služební telefon za desítky tisíc. Když se to provalilo v médiích, odešel z dozorčí rady
Vladimír Šraier. Foto: Facebook

Pirát Šraier si objednal služební telefon za desítky tisíc. Když se to provalilo v médiích, odešel z dozorčí rady

Na svůj post v dozorčí radě společnosti Trade Centre Praha (TCP), která spravuje pražské nemovitosti a také náplavky, rezignoval zastupitel Prahy 6 Vladimír Šraier (Piráti). Učitnil tak po té, co média upozornila na fakt, že si objednal velmi drahý služební telefon. Na přístroj má sice dle smlouvy nárok, ale jeho pořizovací cena přesahující 37 tisíc korun vyvolala pozdvižení.  

„Svoji chybu si vzápětí uvědomil a telefon uhradil z vlastních peněz. Každopádně za tuto svoji politickou chybu uznal svou odpovědnost v plném rozsahu,“ uvedli dnes Piráti v tiskovém prohlášení.  

„Byla to chyba a už před týdnem jsem požádal o odkup telefonu v pořizovací ceně. Nárok na služební telefon mají sice podle smlouvy schválené Radou hlavního města Prahy všichni členové dozorčí rady, ale mobily jsou citlivá záležitost i v korporátu. V každém případě jsem to neměl dělat a omlouvám se za to,“ uvedl Šraier. Zároveň zdůraznil, že se nikomu nevznikla žádná škoda ani náklad.

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) chce navrhnout, aby členové dozorčích rad neměly nadále nárok na služební telefon. „Myslím si, že v rámci práce na částečný úvazek, kterou členství v dozorčí radě městské společnosti je, není nutné mít nárok na služební telefon,“ uvedl.


Autor: red
Další články
Nahoru