František Cinkl: Dopis soudcům Ústavního soudu Šimíčkovi a Šimáčkové

Rozhodl jsem se zaslat dopis soudcům Ústavního soudu. Jedná se o reakci na nález ÚS v kauze hotelu Brioni, kdy jednoznačně došlo k použití dvojího metru, a to dokonce na straně ÚS. Reakce diskutujících pod různými články jsou v drtivé většině odsuzující vůči oběma zákonozrádcům (soudce Šimíček a soudkyně Šimáčková). Evidentnost překroucení paragrafů je nepřehlédnutelná, jak překvapivá benevolence ÚS vůči diskriminaci ruského zákazníka ze strany firem či živnostníků – ale jen pokud to poslouží protežovanému politickému názoru.

Myslím tomu „správnému“ názoru, ne tomu „nesprávnému názoru“. V jiných případech, kdy si např. realitka nechce nasadit do pronajímaných bytů cikány nebo „nedejbože“ pokud by někdo odmítl obsloužit nějakého Izraelce, očekávejme i nadále za takový „projev svobody a radosti z podnikání“ (tak nějak směšně je to vyjádřeno v nálezu) pořádný flastr, protože by se jednalo o projevení názoru nesprávného a tudíž nedovoleného a tedy zákonem postižitelného.

Dnes je to namířeno proti ruským turistům, zítra to může být nějak namířeno právě proti nám samotným, třeba kvůli jinému názoru. Považuji proto za nezbytné se svobodně projevit jako občan a svůj názor jsem prezentoval doporučeným dopisem s návratkou, tedy ho ÚS musí převzít. Upřímnou reakci od řadového občana ÚS jistě to přivítá.

Protože zmínění soudci se neprojevili jako „elita národa“, ale jako obyčejný morální odpad, nezaslouží si číst dopis jako první, ale až po mnou obeslaných občanech. Dopis byl odeslán dnes 6. 5. 2019 ráno, Vy si ho můžete přečíst již nyní.