Na Francouze stačil rychlostně pouze olomoucký Šíp, posteskl si kouč sedmnáctky Kotal

Na Francouze stačil rychlostně pouze olomoucký Šíp, posteskl si kouč sedmnáctky Kotal
OBSAHUJE VIDEO

Konečnou zastávkou na Euru do sedmnácti let bylo pro český výběr trenéra Václava Kotala čtvrtfinále. Jeden z hlavních favoritů turnaje Francie pak jeho mužstvo roznesla poměrem 6:1 a pohodlně dokráčela mezi nejlepší čtyři celky turnaje.

O příčinách vysoké porážky...

"Francouzi a Nizozemci pro mě byli od začátku favority celého turnaje, francouzský tým potvrdil i proti nám své kvality. Hlavní rozdíl byl v pohybu, v kultuře pohybu a práci s míčem. Na rozdíl od hráčů soupeře jsme byli pomalí v práci s míčem pod tlakem. I když jsme hráče upozorňovali, že Francie trestala Švédy za všechny chyby při zakládání útoků, tak se nám stalo to samé. Za poločasového stavu jsme to chtěli důstojně dohrát, ale i v druhém poločase byl soupeř jednoznačně lepší. Dokázali být trpěliví při vytváření šancí a opět ukázali, jak umí dohrávat akce až do zakončení."

O tom, že nedohrály dvě opory Jan Hellebrand a Josef Koželuh...

"Pepíkovi Koželuhovi se obnovilo starší zranění kotníku, když mu hráč soupeře došlápl na kotník. Jan Hellebrand odjel do nemocnice na vyšetření a byla tam podezření na zlomeninu, tak věříme, že bude v pořádku. Oba patřili k nejlepším hráčům."

O tom, že se je třeba zaměřit na rychlost...

"Porážka 1:6 je krutá, ale je potřeba si z toho vzít ponaučení do další práce. Pro hráče je to obrovská zkušenost na téhle úrovni. A pokud se z toho budou chtít poučit, tak mají možnost. Musíme dál pracovat s rychlostně vybavenými hráči, na Francouze stačil rychlostně pouze Jáchym Šíp."