Ligová fotbalová asociaceFORTUNA:LIGA
NovinkyWU-15

Starší žákyně v derby porazily Slavii

Utkaly se dva týmy z prvních dvou míst tabulky.

Sdílet

V sobotu se odehrálo na hřišti Slavie další utkání nadstavby v kategorii starších žákyň. Utkaly se dva týmy z prvních dvou míst tabulky.
V prvním poločase byl zápas vyrovnaný. Sparta hrála v defenzivě zodpovědně a snažila se o rychlé protiútoky. Do dobrých šancí se na začátku utkání dostala Simona Přílepková, ale vstřelit branku se jí nepodařilo. Ve 35.minutě byla v pokutovém území faulovaná stejná hráčka a rozhodčí nařídil pokutový kop. Ten proměnila Natálie Šťastná. To byl i poločasový stav.

Druhý poločas se průběh zápasu neměnil. Slavie se snažila o vyrovnání, ale sparťanky na všech postech hrály velmi dobrý zápas. Ve 48. minutě našla Katka Litvanová přesnou přihrávkou za obranu Ester Svobodovou a ta po samostatném úniku přehodila slávistickou brankařku. Radost Sparty trvala jen 3 minuty. V 51. minutě vystřelila hráčka Slavie z 18 metrů a snížila stav utkání na 2:1.

Sparťanky branka neznervóznila. Nadále velmi dobře bránily a snažily se o nebezpečné útoky. V 62. minutě se za obranu Slavie dostala opět Svobodová a svoji šanci proměnila ve svůj druhý gól v utkání. Celkově skončilo derby vítězstvím Sparty 3:1:

Komentář trenérů: "Derby má vždy náboj jiný než ostatní utkání. Jsme rádi, že do zápasu naše hráčky vstoupily velmi zodpovědně. Obrana pracovala velmi dobře, záložnice dostupovaly hráčky soupeře a nedávaly jim prostor ke kombinaci a i v útoku jsme byli nebezpeční. Nechceme vyzdvihovat jednotlivé hráčky, protože jsme hráli jako kolektiv. Pochválit chceme Ester Svobodovou, věkem mladší žákyni, která si se svými šancemi poradila zkušeně.
1. liga starších žákyň
SK Slavie Praha - AC Sparta Praha 1:3 (0:1)


Střelkyně: 35´Šťastná, Svobodová 48´, 62

Sestava: Trikalová, Švíbková, Hamplová,Mašínová, Matušková, Němcová, Nováková, Ostrá, Přílepková, Skuhravá, Svobodová, Šťastná, Hlouchová, Koptová, Kratzmannová, Litvanová, Machálková, Vondrová

Další novinky