I přes nepříznivé počasí přišlo férově posnídat téměř sedm desítek lidí
Foto: Bohdana Dojčinovičová
Zajímavosti

Litoměřice - I přes nepříznivé počasí přišlo v sobotu do Jiráskových sadů férově posnídat téměř sedm desítek lidí. Dali tak najevo, že jim není lhostejné, kdo a za jakých podmínek pěstuje plodiny, jež se dostávají na náš stůl.

Voňavé bábovky, chutné pomazánky se surovinami od místních pěstitelů, buchty a sušenky připravené z biopotravin, doma upečené pečivo, fairtradová káva, čaj nebo kakao. To byly nejčastější dobroty, které si účastníci s sebou přinesli na Férovou snídani.

„Počasí nám náladu nezkazilo. Přijely i děti z pěstounských rodin z Roudnice nad Labem. Zastupitelstvo mládeže se střediskem ekologické výchovy SEVER připravilo workshop. Malovali jsme fairtradové hrnky, hrálo se na kytaru a ukulele a všichni jsme se pěkně bavili,“ popsala příjemnou atmosféru Bohdana Dojčinovičová, koordinátorka Fairtradového města Litoměřice.

Piknikový happening se konal na 193 místech v republice. V Litoměřicích se lidé sešli již podeváté.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru