InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • To je andělení!

    neděle 5.5 14:30 - Divadlo Oskara Nedbala Tábor

    Pohádková neděle pro děti.

  • Výlet k pramenům řeky Volyňky

    neděle 5.5 7:20 - Volyně – sraz na vlakovém nádraží

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Strakonický domov seniorů vylepšil svou místnost pro pracovní činnosti

 Autor: Jarka Krejčová - Jižní Čechy Teď

    Autor: Jarka Krejčová - Jižní Čechy Teď

STRAKONICE – Tři roky toužili pracovníci i klienti Domova seniorů v Lidické ulici ve Strakonicích po tom, aby se zvětšila místnost pro pracovní činnosti. Nyní se jim přání vyplnilo. V úterý 14. května byla slavnostně přestřižena páska k staronové místnosti pro ergoterapie. Zhostil se toho starosta města Břetislav Hrdlička a ředitelka městského ústavu sociálních služeb Dagmar Prokopiusová.

 

Místnost, kde probíhají různé pracovní činnosti a kde senioři vyrábějí své krásné výrobky, je aktuálně o dvacet míst větší - najednou tu může relaxovat až pětačtyřicet klientů domova. Velmi zásadní bylo vybudování toalet, které ve třetím patře chyběly, a pečovatelky a instruktorky tak měly ztížené podmínky. Jak sdělila ředitelka Prokopiusová, nově je tu i klimatizace, což je pro podkrovní místnost velkým přínosem. Senioři v ergo místnosti ten den čile pracovali a jako bonus pro hosty připravili malou výstavku ze svých výrobků.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace