Milenky hákového kříže: Jolana Emmerová byla teprve šestnáctiletou milenkou kolaboranta Emanuela Moravce

Moravec se svými syny.
Zdroj: Facebook
Emanuel Moravec s prezidentem Háchou.Moravec se svými syny.Emanuel Moravec byl nenáviděný ministr školství a osvěty za druhé světové války.Emanuel Moravec měl slabost pro mladé dívky.+ 1 fotka+ 2 fotky

V protektorátu se tato mladičká slečna objevila tak záhadně, jako z něj zmizela. Jaký byl vztah konfidentky gestapa a ministra školství? Co šestnáctiletou Emmerovou uchvátilo na o třicet let starším nenáviděném politikovi? Jaká byla její role v druhé světové válce?

Petra Járková
Petra Járková 23. 05. 2019 16:00

Květen je měsíc, který se většinou nese ve znamení vzpomínek na druhou světovou válku. Ani letos, když slavíme 74 let od jejího konce, to nebude jinak, proto jsme po vás připravili seriál Milenky hákového kříže, kde představíme ženy, které podlehly ať už z lásky, chtíče, nebo vypočítavosti nacistickým pohlavárům...

  1. díl: Lída Baarová a Joseph Goebbels
  2. díl: Veronika Lieblová a nacista Adolf Eichmann
  3. díl: Karola Blašková a Karel Hermann Frank

Byla náruživá

Jolana Emmerová se narodila roku 1922 a v jejích patnácti letech ji rodiče poslali jako služku do rodiny Moravcových. Její vztah s Moravcem na sebe nenechal dlouho čekat. Není divu, bylo veřejně známo, že politikovi se mladá děvčata líbila a byla důvodem jeho předchozích rozvodů a rozchodů.

Jolana byla nejprve - díky svému nízkému věku - Moravcovou tajnou milenkou. Měl ji pěkně schovanou v jejich hnízdečku lásky. Moc dlouho to ale nevydrželo, protože náruživá Jolana měla moc ráda sex. A to jak s muži, tak se ženami. Za chvíli se o jejích touhách mluvilo na každém večírku, kam zavítala.

Touhu po ní projevilo i gestapo. Emmerová totiž i přes svůj nízký věk disponovala dokonalou postavou, plnými tvary a velkými ňadry, která nezakrývala. S Moravcem to každopádně uměla, takže jí procházely návštěvy podniků nevalné pověsti i večírky v kruhu umělců a ostatních politiků.

Mladičká bisexuálka byla bezesporu i velmi inteligentní, jinak se nedá vysvětlit to, jak dosáhla toho, že se cholerický ministr s prudkou povahou neprojevoval žárlivě a tvrdě. Dokonce s ní po čtyřech letech vstoupil do svazku manželského, pro něj již třetího. Stalo se tak roku 1942.

Nadšené gestapo

Gestapo bylo ze sňatku nadšeno. Mělo donašečku, která ho zásobovala informacemi z vysokých politických kruhů. Přirozeně jim bylo jasné, že se Moravec doma o něčem určitě alespoň zmíní. Všichni ale víme, že i Moravec měl ke gestapu blízko. Lze předpokládat, že svou loajalitou k Heydrichovi přispíval informacemi do tajné nacistické zpravodajské služby.

Říká se, že Moravec své ženě vše toleroval proto, že nechtěl přijít o slastné prožitky v posteli. Žena o tolik mladší ho úplně oblbla. Nebudeme si nalhávat, že by šlo z pohledu Jolany o lásku. Prostě jí velmi vyhovoval život na vysoké noze a po boku vlivného muže.

Na konci války se po Emmerové najednou slehla zem a nikdo o ní už nikdy nic neslyšel. Stejně jako se z ničeho nic objevila, tak se i ztratila. Možná ji někam odklidilo gestapo, možná sám Moravec. To už se nedozvíme.

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Superstar Alžběta Kolečkářová o smrti milovaného partnera: První půlrok jsem jenom brečela a bránila naše děti

Související články

Další články