Při kvalifikačním mítinku na Velkou pardubickou bude zábava pro celou rodinu

Čtyřdílný tuzemský seriál kvalifikací na 129. Velkou pardubickou steeplechase právě začíná. Květnová kvalifikace se poběží v sobotu 25. května 2019 a spolu s ní dalších osm dostihů. Mítink začíná ve 14 hodin, areál ale bude otevřen mnohem dříve.




Brány závodiště se nedočkavým návštěvníkům otevřou už v 10 hodin. Do startu prvního dostihu ve 14:00 hodin bude ještě zbývat dost času, ale například překážky z kurzu Dětské Velké pardubické už budou na svých místech. Děti (i rodiče) budou mít po celý den příležitost vyzkoušet si zmenšené překážky z legendárního dostihu „na vlastní nohy“. Nechybí Taxisův příkop, Irská lavice, Poplerův skok a další. K dispozici je stále také dětské hřiště, nebo projížďky oblíbeným konibusem. Mezi tribunami A a B bude nově „family zóna“, kterou připravil jeden z partnerů závodiště – Služby města Pardubice.

Jak říkám...



"Přestože sázková kancelář Betino stále kvůli pokračujícím jednáním o licenci nenabírá na dostihových závodištích sázky, u nás se sázet bude, a to online u sázkové kanceláře TIPSPORT. Ta otevře hned čtyři informační pointy ve vestibulu tribuny D. Její pracovníci sázejícím pomohou s registrací," řekl místopředseda představenstva Dostihového spolku a.s. Martin Korba. Za uvedení akčního kódu KONE19 sázející dostanou od sázkové kancelář sto korun na první sázky.

V rámci dostihového dne se už tradičně potkají také vítězové Velké pardubické, a to nejen ti současní, aktivní jezdci, ale také legendy z let minulých. Pravidelnými hosty bývají například Václav Chaloupka, Libor Štencl, František Vítek, Josef Vavroušek, Josef Váňa st. a další.

"Pokud se nemůžete rozhodnout, jestli jít na dostihy, nebo sledovat hokejový šampionát v televizi, u nás bude obojí. Na LED obrazovkách v areálu závodiště budeme v průběhu odpoledne diváky informovat o aktuálním skóre, případně o dalších zajímavých momentech zápasu,“ dodal Korba.

Česká televize zařadila na programu ČT SPORT mezi dva semifinálové zápasy v čase 18:00 – 19:00 hodin pardubické dostihy. Kvalifikační dostih startuje v 18:40 hodin.



Vstupné na kvalifikační mítink se oproti loňskému roku nemění. Děti do 140 cm, senioři nad 65 let a držitelů průkazů ZTP, TP, ZTP/P mají vstup zdarma. Základní vstupné je 120 korun, mládež a studenti zaplatí polovinu. Na pokladnách je možné platit také kartou.

(kan, Dostihový spolek Pardubice, SportovníListy.cz, foto: Dostihový spolek Pardubice)

Odvrátí fotbalový svaz pohromu?

2.6.2024 09:00:00

Pořádná finanční rána hrozí fotbalovému svazu. Poté, co se vzdal řízení nejvyšší ligové soutěže, je pro něj MOL cup, který pořádá klenotem. Což je ale bohužel něco, co svaz příliš neumí. Nejde z...