Do utkání jsme vstoupili přesně tak, jak jsme si řekli, tedy odhodlaně, důrazně a kvalitně. Vypracovali jsme si několik brankových příležitostí, Tomáš Jankovský, Novotný a Max měli branku na kopačkách. Ujala se až šance z 18. minuty, kdy dorazil míč do branky Tomáš Jankovský. Tři minuty na to došlo k vyloučení brankáře hostí, který po zapískání komentoval výrok rozhodčího, jak je uvedeno v zápise cituji: ”Ty vole, tak to pískej hned!  Tímto okamžikem se však zkazilo celé utkání a atmosféra okolo něj. Našemu výkonu to určitě nepomohlo. Od tohoto okamžiku jsme upustili od aktivní hry, měli jsme na vše více času a nehráli tak jako do vyloučení. Ve druhém poločase přidal pojistku velmi dobře hrající Tomáš Novotný.

 

Z naprosto ojedinělé střely, z velké vzdálenosti načapal hráč hostí našeho brankáře v nedbalkách. Po této situaci se někteří hráči „psychicky podělali“ a měli jsme co dělat utkání nakonec dotáhnout do vítězného konce. V závěru jsme dvakrát po sobě trefili tyč a břevno, ale branku jsme nepřidali.

 

Nesmírně důležité utkání jsme zvládli výsledkově, herně si to umíme představit lépe, ale důležitost nám svazovala kopačky. Kluky bych však rád pochválil. Vítězství je z mé strany zasloužené. Velmi mě mrzí opakované zranění Maxe. Poctivějšího hráče jsem snad netrénoval a o to víc nás to štve.

 

Hráči utkání: 1/ Novotný, 2/ Motyčka, 3/ Klíma

 

FK Meteor Praha VIII- FC Slovan Liberec  2:1 (1:0)

Branky: Jankovský, Novotný

Sestava: Novák; Martínek- Motyčka- Lukavec; Oswald- Cerman (65´ Mentberger)- Jankovský- Zelenka (65´Oliva); Novotný- Klíma (64´Candra)