Knižní novinky (červenec 2019)

Alger, Cristina: Bankéřova žena
Horší než manželova smrt mohou být nebezpečná tajemství, která po sobě zanechal“ Annabelin zdánlivě dokonalý život vydržované bankéřovy ženy žijící v Ženevě se náhle zhroutí, když přijde o manžela při letecké katastrofě v Alpách. Jeho smrt navíc obestírá řada podivných okolností, takže se Annabel začne blíže zajímat o podrobnosti nehody. Podezřelé aktivity bankéřů a jejich klientů souběžně odhaluje také novinářka Marina, která posléze narazí na nečekanou spojitost s lidmi ve svém okolí, a obě ženy se náhle ocitají v nebezpečí…
Nakladatel: Motto

Campbel, Michele: Byla to tichá dívka
DVĚ SESTRY-DVOJČATA, JEDNA PRESTIŽNÍ ŠKOLA… A VRAŽDA
Dvě sestry, Rose a Bel Enrightovy, se zapíší na prestižní internátní školu Odell v Nové Anglii, což by mohla být nejlepší událost jejich dosavadního života. Každá ze sester – ačkoli jsou dvojčata – je ale úplně jiná a škola mezi nimi vyvolá naprosto nečekanou rivalitu.
Odell má totiž i své temné stránky: děti z bohatých rodin, které jsou ponechány bez kontroly a bez pravidel; tradice a rituály, jejichž následky jsou vážnější, než by se na první pohled mohlo zdát; touhy a utajená přání, která nemohou vést k ničemu jinému než k tragédii.
Sarah Donovanová je manželkou ambiciózního učitele a také pro ni by se Odell mohl stát tím nejlepším, co její rodinu potkalo. Jak dobře ale zná svého manžela? Je to skutečně milující otec nebo jen mazaný lhář? A když jedné temné noci dojde k vraždě, kdo je vinen, kdo zná pravdu, a kdo v tom byl zapletený od samého začátku?
Byla to jedna tichá dívka? Protože vrahem nemusí být vždycky ten, od koho byste to nejvíc čekali…
Nakladatel: Mystery Press

Franze, Anthony: Outsider
Napínavý grishamovský thriller o moci a pomstě z pera renomovaného právníka a spisovatele A. Franzeho. Gray Hernandez, absolvent právnické fakulty s nepříliš nadějnými vyhlídkami, se díky náhodě nečekaně stane nejnovějším soudním asistentem u Nejvyššího soudu, získá si vlivné přátele i přízeň krásné kolegyně. Jenže jen co začne novému životu přivykat, obrátí se na něj FBI se znepokojivou informací a prosbou o spolupráci při pátrání po pachateli řady vražd. To ovšem mladík ještě netuší, že se v hledáčku FBI záhy ocitne i on sám. A tak se vydává na závod s časem a ve světě plném tajemství musí odhalit pravdu dřív, než vrah udeří znovu – v sázce je totiž opravdu mnoho.
Nakladatel: Kalibr

Grisham, John: Zúčtování
Říjen 1946, městečko Clanton, stát Mississippi. Pete Banning, místní vážený občan, válečný hrdina, farmář, otec, soused a bohabojný člen metodistické církve, jednoho chladného podzimního rána vstal, vjel do města a spáchal šokující zločin. Jediné, co k tomu řekl – šerifovi, svému obhájci, porotě i svým nejbližším – bylo: „Nemám k tomu co říct.“ Beze strachu ze smrti a s přesvědčením, že si svůj motiv vezme s sebou do hrobu. V románu, jaký ještě nikdy nenapsal, nás John Grisham vezme na neuvěřitelné putování – po americkém Jihu spoutaném rasovou segregací, po filipínských džunglích za druhé světové války, z ústavu pro choromyslné plného tajemství až do clantonské soudní síně, kde se Peteův právník zoufale snaží svého klienta zachránit. Výsledkem je autorův další právnický bestseller – jak jinak…
Nakladatel: Kalibr

Hill, Edwin: Chata u jezera
Edwin Hill ve svém debutu, mysteriózním thrilleru s brilantní zápletkou, představuje harvardskou knihovnici Hester Thursbyovou, která má zvláštního koníčka: hledá ztracené věci. Hester totiž velmi dobře ví, že i v digitálním věku lidé potřebují pomoc při pátrání. Obvykle si ji klienti najímají, aby našla informace nebo biologické rodiče adoptivních dětí. Ovšem její nová zakázka je úplně jiná a – jak se záhy ukáže – mnohem komplikovanější a hlavně nebezpečnější.
Nakladatel: Kalibr

Klevisová, Michaela: Sněžný měsíc
Josef Bergman vyšetřuje vraždu v Beskydech“ Realitní agentka Olga byla zavražděna na odlehlém místě v Beskydech před roubenkou, kterou nabízela k prodeji. Stalo se to jen několik týdnů po vraždě jiné makléřky. Oba případy spojují podobné okolnosti, a navíc se zavražděné ženy mohly znát. Kriminalista Josef Bergman proto odjíždí do hor a pátrá mezi místními obyvateli. Není to však jednoduché, protože obyvatelé horských samot jsou nedůvěřiví a uzavření a spousta z nich má tajemství, o která se s Bergmanem rozhodně dělit nechtějí.
Nakladatel: Motto

Ludvíková, Jitka: Dotek vraha
Spisovatelka Monika Hrubešová má pocit, že na ni padá celý svět. Vše jí přerůstá přes hlavu a ona si potřebuje odpočinout od starostí, mužů, publicity a především se musí vyrovnat s minulostí. Proto odjíždí do tichého penzionu kousek za Prahu, kde věhlasný ruský léčitel pořádá vyhlášené ozdravné kurzy. Skupinka kurzistů je sice zvláštní, stejně jako léčitel, ale i tak to vypadá na vydařený týden, tedy až do té doby, než se v sauně najde mrtvé tělo. Na první pohled se zdá, že jde o přirozenou smrt, ale brzy se ukáže, že jen někdo dobře maskoval stopy. Namísto relaxace a příjemných meditací tak na Moniku Hrubešovou čeká policejní vyšetřování a známá dvojice pražských kriminalistů, kapitán Baloun a nadporučík Jedlička.
Nakladatel: Brána

McBain, Ed: Až do nejdelší smrti
Sestra detektiva Steva Carelly se má vdávat, ale jejímu nastávajícímu kdosi vyhrožuje smrtí – na schodech před domovními dveřmi objeví krabici s mrtvým jedovatým pavoukem. Carella nehodlá nic riskovat, a proto povolá na svatbu jako tajnou osobní stráž kolegy z 87. revíru, kteří mají zrovna volno. Ostatní se pak snaží během několika hodin, zbývajících do obřadu, najít a zneškodnit vraha…
Nakladatel: Baronet

Musso, Gillaume: Dívka z Brooklynu
Nový román populárního francouzského autora“ Anna byla žena mého života. Za tři týdny jsme se měli brát. Samozřejmě že bych ji miloval bez ohledu na to, co udělala. Alespoň jsem si to myslel, než jsem viděl tu fotografii. „To jsem provedla já,“ řekla mi. V tu chvíli mi bylo jasné, že se můj svět otřásl v základech. Nedokázal jsem myslet jasně. Jednoduše jsem se sebral a odešel. A pak už bylo příliš pozdě – Anna zmizela.
Nakladatel: Motto

Pošlete článek dál:

Autor příspěvku: Centrum DETEKTIVKY

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

reCaptcha * Časový limit vypršel. Prosím obnovte CAPTCHA