3. června 2019 • 19:33

Siniaková do čtvrtfinále French Open nepostoupila, Djokovič stále bez ztráty setu

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dodnes slýchám, že jsem zlomil Labantovi nohu, říká Gabriel. Chovanec ho podržel
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kateřina Siniaková vypadla na tenisovém Roland Garros v osmifinále. Přemožitelka světové jedničky Naomi Ósakaové z Japonska dnes prohrála 2:6 a 4:6 s loňskou semifinalistkou Madison Keysovou z USA. Jedinou českou zástupkyní ve dvouhrách na pařížském grandslamu zůstává Markéta Vondroušová, kterou v úterý čeká čtvrtfinále proti Chorvatce Petře Martičové. Srb Novak Djokovič dál prochází bez ztráty setu. První hráč světa porazil v osmifinále Němce Jana-Lennarda Struffa 6:3, 6:2, 6:2 a jako první hráč se desátým rokem po sobě probojoval v Paříži do čtvrtfinále.



Čtyřiadvacetiletá Keysová, která je na turnaji čtrnáctou nasazenou hráčkou, hrála výrazně lépe než Ósakaová. Výborně returnovala, nedělala tolik zbytečných chyb a na vítězné údery přestřílela o rok mladší Češku 26:10. Ve čtvrtfinále se utká s Australankou Ashley Bartyovou.

Siniakové se naopak nedařilo tolik jako v předchozích zápasech. "Udělala jsem rozhodně víc chyb než s Naomi - určitě i kvůli tomu jejímu tlaku. Snažila jsem se ji dostat do delších výměn, ale zvládala i ty. Pak jsem zbytečně dělala chyby sama, chtěla jsem něco tvořit, změnit. Ona vydržela celou dobu," konstatovala deblová světová jednička.

Kateřina Siniaková nestačila na Madison Keysovou a na French Open končí.
Kateřina Siniaková nestačila na Madison Keysovou a na French Open končí.

Podmínky byly úplně jiné než v sobotu, kdy Siniaková postoupila do svého prvního grandslamového osmifinále. Po horkém víkendu se v Paříži ochladilo a drobně pršelo. "Myslela jsem, že to bude na mojí straně, ale musím přiznat, že nebylo. Kurt byl pěkně mokrej a občas mi to i sjíždělo. Podmínky to byly těžké, ale tohle hru neovlivnilo," řekla Siniaková.

Česká tenistka, která je na 42. místě světového žebříčku, v úvodu zápasu od stavu 30:0 na returnu ztratila dvanáct míčů za sebou a prohrávala 0:3. Pak vyrovnala hru a díky brejku snížila na 2:3, ale následně ztratila dva těsné gamy při svém podání a set prohrála 2:6.

V prvním gamu druhé sady sebrala Keysové servis a dostala se do vedení, ale brejk znovu nepotvrdila. Pak si obě hráčky držely podání až do desáté hry, kterou Siniaková zahájila dvojchybou. Američanka znovu zatlačila a proměnila hned první mečbol.

Za hodinu a čtvrt se tak mohla radovat z postupu do čtvrtfinále a potvrdila, že se jí na grandslamech daří. Loni hrála vedle semifinále Roland Garros také semifinále US Open a čtvrtfinále Australian Open.

Djokovič stále neztratil v Paříži set, Nišikori zvládl dohrávku 

Soupeřem obhájce titulu Španěla Rafaela Nadala ve čtvrtfinále bude Kei Nišikori. Japonec zvládl dohrávku s domácím Benoitem Pairem a utkání rozložené do dvou dnů a trvající bez pěti minut čtyři hodiny vyhrál 6:2, 6:7, 6:2, 6:7 a 7:5.

Djokovič vytvořil desátou účastí mezi nejlepší osmičkou na Roland Garros nový rekord turnaje v open éře. Na grandslamech celkově vybojoval 44. postup do čtvrtfinále.

V hodinu a půl dlouhém utkání znovu působil Djokovič pevně jako zeď, udělal jen dvanáct chyb a čelil jedinému brejkbolu. Jeho soupeřem v boji o semifinále bude vítěz utkání mezi Němcem Alexanderem Zverevem a Italem Fabiem Fogninim.

Na grandslamech už dvaatřicetiletý Djokovič vyhrál pětadvacátý zápas v řadě. Jeho série trvá od loňského triumfu na trávě ve Wimbledonu.

O zopakování loňského finále může stále snít Rakušan Dominic Thiem. Čtvrtý nasazený hráč zdolal ve čtvrtém kole 6:4, 6:4, 6:2 posledního Francouze v pavouku Gaëla Monfilse. Jeho příštím soupeřem bude Rus Karen Chačanov, jenž porazil 7:5, 6:3, 3:6, 6:3 Argentince Juana Martína del Potra a je poprvé v kariéře v grandslamovém čtvrtfinále.

Úřadující šampionka Halepová v prvních dvou zápasech v Paříži vydřela vítězství ve třech setech, v dalších dvou se ale na kurtu ani jednou nezdržela déle než hodinu. Proti čerstvě osmnáctileté Šwiatekové předvedla světová trojka téměř bezchybný výkon a za tři čtvrtě hodiny ji vyprovodila výsledkem 6:1, 6:0.

Pondělní výsledky tenisového French Open:

Muži:

Dvouhra - 4. kolo: Djokovič (1-Srb.) - Struff (Něm.) 6:3, 6:2, 6:2, Nišikori (7-Jap.) - Paire (Fr.) 6:2, 6:7 (8:10), 6:2, 6:7 (8:10), 7:5, Thiem (4-Rak.) - Monfils (14-Fr.) 6:4, 6:4, 6:2, A. Zverev (5-Něm.) - Fognini (9-It.) 3:6, 6:2, 6:2, 7:6 (7:5), Chačanov (10-Rus.) - Del Potro (8-Arg.) 7:5, 6:3, 3:6, 6:3.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo: Keysová (14-USA) - Siniaková (ČR) 6:2, 6:4, Bartyová (8-Austr.) - Keninová (USA) 6:3, 3:6, 6:0, Halepová (3-Rum.) - Šwiateková (Pol.) 6:1, 6:0, Anisimovová (USA) - Bolsovová (Šp.) 6:3, 6:0.

Čtyřhra - 3. kolo:
Peschkeová
, Melicharová (7-ČR/USA) - Hradecká, Klepačová (10-ČR/Slovin.) 6:3, 6:2.

Junioři:

Čtyřhra - 1. kolo: Paulson, Vanšelbojm (ČR/Ukr.) - Micui, Saitó (6-Jap.) 6:2, 6:4.

Juniorky:

Čtyřhra - 1. kolo: Garlandová, Osoriová (Tchaj-wan/Kol.) - Fruhvirtová, Montgomeryová (ČR/USA) 7:5, 0:6, 10:6.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud