Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Nejrychlejší sprinter sezony Coleman poběží na Zlaté tretře dvoustovku

Na Zlatou tretru přijede hvězdný Američan Christian Coleman. Třiadvacetiletý halový světový rekordman na 60 metrů, loni a zatím i letos nejrychlejší muž sezony na stovce, poběží v Ostravě svou první letošní dvoustovku. Na obou tratích se chce kvalifikovat na podzimní mistrovství světa.

Christian Coleman
zdroj: Reuters

Coleman, jenž na MS 2017 při rozlučce porazil Bolta a získal stříbro na 100 metrů, starty šetří. Letos zatím běžel stovku v Šanghaji a ve čtvrtek se na nejkratším sprintu představí na mítinku Diamantové ligy v Oslu. Pak se přesune do Ostravy, kde si poprvé v sezoně vyzkouší delší sprint. Na něm má osobní rekord 19,85 sekundy. Jedenáct let starý Boltův rekord mítinku je o dvě setiny lepší. Dvoustovku určitě poběží český rekordman Pavel Maslák a slovenská hvězda Ján Volko.

Pořadatelé jednají o případném dvojstartu sprinterů, kteří se chystají na stovku. Hvězdou nejkratšího sprintu bude trojnásobný olympijský medailista z Ria Kanaďan Andre de Grasse.

Teprve podruhé od roku 2009 se bude závodit na míli. Nejlepší Češi Jakub Holuša a Filip Sasínek se utkají s úřadujícím vicemistrem Evropy na 1500 metrů Marcinem Lewandowským z Polska, Holušovým kolegou z tréninkové skupiny.

Záplava atletických osobností

Na Zlaté tretře bude 20. června k vidění řada velkých zahraničních i domácích hvězd. V kouli se utkají mistr světa Tom Walsh z Nového Zélandu a americký olympijský šampion Ryan Crouser, kterým se pokusí konkurovat český rekordman Tomáš Staněk.

V dálce budou Luvo Manyonga, Juan Miguel Echevarría i český rekordman Radek Juška. Oštěpaři Nikola Ogrodníková a Jakub Vadlejch se utkají s Číňankou Lu Chuej-chuej a Němcem Johannesem Vetterem. Ve výšce bude závodit Maria Lasickeneová, v tyči mistr světa Sam Kendricks i silní Poláci Piotr Lisek a Pawel Wojciechowski.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články