Do věznice v Novém Sedle se pašoval pervitin! Kriminalisté obvinili devět lidí
Ilustrační foto. Pašování drog bývá ve ve věznicích velký problém. Nječastějším místem, kde se odsouzení snaží drogu do věznice propašovat, bývá konečník. V jednom případě tam našli u odsouzeného 200 kusů anabolik. Foto: Policie ČR
Louny

Lounsko - Celkem devět osob obvinili kriminalisté z pašování drog do věznice Nové Sedlo na Žatecku. Šlo o organizovanou skupinu, kterou odhalili policisté spolu s vězeňskou službou.

Konkrétně šlo o drogu pervitin. Z jeho pašování bylo obviněno pět mužů a čtyři ženy. "V současné době je trestně stíháno devět osob ve věku 24 až 45 let, z toho pět odsouzených mužů a čtyři civilní osoby, konkrétně ženy," potvrdila vyšetřovatelka Renata Kassalová. Nejstarší z mužů, který byl označen za organizátora akce, museli policisté přemístit do jiné věznice, hrozilo z jeho strany ovlivňování spoluobviněných a svědků.

Policisté měli na začátku případu čtyři podezřelé. Dva odsouzené muže, kteří pracovali v jedné firmě na Chomutovsku. Právě zde se měli seznámit a navázat spolupráci s dalšími dvěma podezřelými ženami. Postupným vyšetřováním bylo však zjištěno, že je do případu zapleteno více osob.

Mezitím se dozorcům vězeňské služby podařilo zadržet ženu, která pronesla na návštěvu jednomu z obviněných mužů drogu pervitin. Žena se k činu doznala a rozjelo se tak rozsáhlé vyšetřování případu s krycím názvem KIVO, na kterém pracovali kriminalisté půl roku. "Obviněným osobám jakožto organizované skupině hrozí za nedovolené nakládání s omamnými látkami až deset let vězení," uzavřela Renata Kassalová.

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru