Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Nepejchal v Minsku zažívá dobu bronzovou, ale je naštvaný – zlato bylo blízko

Má už druhý bronz na Evropských hrách, jenže chtěl víc. Sportovní střelec Filip Nepejchal byl tentokrát v Minsku blízko vítězství. Do finále ve vzduchové pušce postoupil z druhého místa a až do posledního vyřazovacího kola vedl. Poté jej ale předstihli Izraelec Sergej Richter a Sergej Kamenskij z Ruska.

Filip Nepejchal
zdroj: ČTK/PR/ČOV autor: Václav Pancer

"Základ závodu - kvalifikace - nebyl špatný. Až na jednu položku, kterou jsem nedokázal úspěšně vystřílet. Finále ale bylo taková nejistota celou dobu. Neměl jsem úplně nejlepší polohu a ke konci se to projevilo. Celé se to rozsypalo," řekl Nepejchal.

Devatenáctiletý talent ve finále dlouho vedl, ale když už zůstali ve hře jen tři, dostali se před něho Richter i Kamenskij. Z boje o zlato pak vypadl smolně o dvě desetiny bodu. Před poslední eliminací měl přitom na třetího Rusa sedm desetin náskok.

Je nám líto, video expirovalo.
Puškaři Nepejchal i Mazurová vystříleli na Evropských hrách bronz

"To, že jsem vedl, mi nedělalo problém. Byl jsem vcelku v klidu, poloha ale udělala svoje," řekl Nepejchal. "Co teď převládá? Asi naštvání, za některé rány bych se kopl do zadku," přiznal s úsměvem mladík, který v sezoně už dvakrát vyhrál závod Světového poháru a vystřílel si i místo na olympijských hrách. "Zatím to jde - uvidíme, jestli to bude pokračovat," řekl střelec, jehož v Minsku čekají ještě dva starty.

Čeští střelci mají v Bělorusku už čtyři medaile. "Zatím je to výborné," sdělil Nepejchal. David Kostelecký i Nikola Mazurová navíc pro Českou republiku vybojovali účastnická místa pro OH v Tokiu 2020. "Výprava bude trošku větší a budu tam mít víc kamarádů," dodal Nepejchal, který olympiádu vybojoval už na začátku sezony.

Nepejchal před odletem na Evropské hry neměl moc informací o střelnici v Minsku, a přestože s ní někteří čeští střelci moc spokojení nejsou, on je v pohodě. "Ke vzduchovce není z pohledu prostředí nic extra potřeba. Střelnice je všude stejná, až na nějaké světelné podmínky. Uvidíme na malorážce," řekl v klidu. "Navíc já to stejně moc nevnímám. Přijdu a soustředím se na to, co je přede mnou. Terč je vždycky stejný," konstatoval pragmaticky.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články