Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

FOTO: S lesním požárem ve Studenci bojovalo deset jednotek hasičů

Náročný zásah mají za sebou hasiči v Libereckém kraji. V katastru obce Studenec hořel les o rozsahu asi jednoho hektaru. Hasit se vydalo deset jednotek hasičů.

Po příjezdu na místo zásahu hasiči průzkumem zjistili, že požárem je zasažen nízký porost mezi vzrostlými stromy na ploše asi jednoho hektaru. Velitel zásahu okamžitě rozhodl o nasazení vodních proudů proti směru šíření požáru a na místo postupně povolal posilové jednotky. „Zásah byl pro nás z důvodu nepřístupného terénu a velkého vedra velmi náročný," řekl velitel zásahu Miloslav Jebavý.




Hasičům se podařilo zabránit rozšíření požáru na vzrostlý les a pod kontrolu jej dostali v 15:21. „Bylo nutné zřídit čerpací stanoviště na rybníku v Levínské Olešnici a cisternami dopravovat vodu na požářiště kyvadlově," dodal Jebavý. 

Rozsáhlý požár byl hasiči zcela zlikvidován v 16:56. „Příčina vzniku požáru, způsobená škoda a uchráněné hodnoty jsou v současné době v šetření HZS LK a PČR,“ dodal mluvčí hasičů Daniel Mlčoch.

Autoři | Foto HZS LK

Štítky Studenec, požár, hasiči, Liberecký kraj, Levínská Olešnice

FOTO: S lesním požárem ve Studenci bojovalo deset jednotek hasičů  |  Krimi  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.