InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert chrámového sboru Prachatice

    sobota 18.5 19:00 - Kostel sv. Prokopa, Strakonice

  • Šperkařský workshop

    sobota 18.5 9:00 - Hospoda Na Nové, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hasiči v Makově oslavili sto let svého sboru

 Autor: Tomáš Koliha

    Autor: Tomáš Koliha

MAKOV - V Makově, který je místní částí Jistebnice na Táborsku, slavili minulou sobotu hasiči sto let od založení svého sboru.

 

Na návsi u místní kapličky vojenský kaplan Jan Böhm odsloužil mši svatou za přítomné hasiče, poté si všichni společně zazpívali českou státní hymnu. Starosta sboru dobrovolných hasičů Makov Zbyněk Šmejkal s velitelem sboru Lubošem Fořtem, místostarostou města Jistebnice Vladimírem Maškem, starostou sboru hasičů z Jistebnice Bohuslavem Němečkem a velitelem jistebnického sboru Františkem Dědem přivítali všechny účastníky slavnosti. Velitel SDH Jistebnice František Děd předal členům SDH Makov ocenění za zásluhy.

Starosta Jistebnice Popelka společně se starostou SDH Makov Zbyňkem Šmejkalem pak odhalili památeční ceduli, na které je datum založení sboru a současný letopočet. Návštěvníci si měli možnost prohlédnout místní hasičskou zbrojnici, kde byly k vidění historické fotografie sboru, poháry a různá ocenění. Bylo promítáno i video mapující historii sboru až po současnost. Nechyběla historická hasičská technika. Dále proběhlo focení místních hasičů i hasičů z jistebnického okrsku. Poté se všichni odebrali na fotbalové hřiště, kde proběhla ukázka požárních útoků a na závěr volná zábava. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace