Roudnice se dočkala! Vedení města zahajuje stavbu obchvatu
Zdroj: www.roudnicenl.cz
Litoměřice

Roudnice nad Labem - Ve čtvtek došlo k oficiálnímu předání staveniště veřejné zakázky Nová komunikace u města Roudnice nad Labem. Po dlouhém čekání se tak město dočkalo zahájení realizace výstavby části obchvatu, který pomůže především s odklonem tranzitní nákladní dopravy ve směru na Štětí a Mělník.

Předmětem veřejné zakázky je výstavba nové komunikace: charakteristické liniové stavby se čtyřmi okružními křižovatkami a čtyřmi mostními objekty. Stavba je umístěna jižně od Roudnice nad Labem, převážně na zemědělské půdě. Vede však i přes zahrádkářskou kolonii, ve které si vyžádá demolici několika chat. V jejím závěru budou provedeny rekultivační práce, a to po částech zrušených komunikací v oblasti křižovatky silnic II/240 se silnicí II/246 a na plochách využívaných v okolí stavby.

Dnešního předání staveniště investorem (Ústecký kraj) zhotoviteli (EUROVIA CS, a. s.) se kromě jejich zástupců zúčastnili i starosta města Roudnice nad Labem František Padělek a místostarostové Jiří Řezníček a Vlastimil Čtverák. Pozváni byli i zástupci dotčené zahrádkářské kolonie, se kterými bylo jednáno již v průběhu projektových příprav.

„Předání staveniště je zásadním krokem vedoucím k výstavbě obchvatu, který se tak konečně stává realitou. Po dnešním jednání ho zhotovitel převzal a na základě harmonogramu zahájí konkrétní práce,“ řekl starosta František Padělek.

Časový harmonogram má přitom zhotovitel předat do dvou týdnů od převzetí staveniště a do měsíce zahájit stavební práce. Dokončena pak má být nejpozději do září 2021. Vzhledem k velikosti stavby přinesou nutná omezení městu a jeho obyvatelům. Ti, kterých se dotknou nejvíce jsou však bezpochyby místní zahrádkáři.

0407obchvat2

Zdroj: www.roudnicenl.cz

„Obsahově, objemově i termínově se jedná o náročnější stavbu. Nyní je vše v přípravě a na její realizaci máme dva roky. Zhotovitel teprve předloží harmonogram, budou se plánovat postupy prací. V okolí stavby očekáváme poměrně velký pohyb techniky, který jistě přinese i omezení a bude tedy třeba jistá shovívavost. S radnici budeme o postupu prací komunikovat tak, aby bylo možné o případných problémech veřejnost informovat ideálně s dostatečným předstihem,“ sdělil za stavební dozor Jan Jaša.

„Roudničané na obchvat čekají desítky let. Zahrádkáři jsou proto s jeho výstavbou již smíření. Budeme se jen těšit, že stavba proběhne hladce, stavitelé nám budou vycházet vstříc a investor dodrží slib výstavby protihlukové bariéry,“ řekl Jiří Novák, předseda zahrádkářské organizace.

„Zahrádkáři byli s projektem seznámení již v minulosti, situace se pro ně tedy nemění. V průběhu jeho příprav se podařilo prosadit i některé z jejich zájmů a dosáhnout shody. Předpokládám, že dohoda bude splněna k jejich spokojenosti,“ dodal starosta Padělek.

VIDEO

Zástupce firmy, provádějící pro investora stavební dozor, přislíbil roudnickou radnici pravidelně informovat o postupu prací. Jednou měsíčně tak mají probíhat pravidelné schůzky v rámci kterých budou předkládány aktualizované harmonogramy a především sdělovány aktuální i možné budoucí komplikace související s výstavbou.

„Na obchvat jsme čekali hodně dlouho. Stavba pomůže odklonit především tranzitní nákladní dopravu ve směru na Štětí a Mělník. Očekáváme, že tak výrazně přispěje ke snížení dopravní zátěže nejen v Žižkově ulici a Špindlerově třídě, ale i celé přilehlé části města,“ vysvětlil místostarosta Vlastimil Čtverák.

„Konečně to budeme moci udělat tak, jak jsme za hnutí ANO slíbili před pěti lety, když jsme šli do politiky. Vůbec jsme přitom netušili, co práce dá dojít až sem, kdy je zhotoviteli předáváno staveniště k tomu, aby obchvat opravdu vybudoval. Mnozí nám vytýkali, že se nám to nepovedlo. Od chvíle, kdy byl Roudnici obchvat slíben poprvé, však uplynulo asi pětačtyřicet let. Nyní vidíme, že vše má svůj čas a jsem rád, že se nám náš slib podařil splnit alespoň v prvním roce dalšího volebního období,“ řekl místostarosta Jiří Řezníček.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru