Dnes Úterý - jasno 11°C
Zítra Středa - jasno 13°C
Úterý 14. 5. 2024
Svátek má Bonifác
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

Praha 8: Karlínské setkání pod platany zase v září

Pravidelné sobotní farmářské trhy, které probíhaly pod názvem Karlínské setkání pod platany, se po dobu letních prázdnin nekonají. Pokračování sobotních farmářských trhů na Karlínském náměstí bude znovu od začátku září.

Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech v metropoli byl prodloužen

Dnes v 18:43

Český hydrometeorologický ústav v úterý prodloužil výstrahu před nebezpečím požáru pro hlavní město do konce pátku 17. května, původně to bylo do konce čtvrtka. Prodlužuje se tak i platnost nařízení, které se týká zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru na...

Před obecním úřadem v Řeporyjích se na silnici objevila hromada hnoje

Dnes v 18:09

Před obecní úřad v Řeporyjích v noci na úterý někdo vysypal hnůj. Policie se případem zabývá pro podezření z přestupku a zjišťuje, kdo za tím stojí. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Daněk. V hnoji byla umístěna cedule se snímkem řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) a nápisem „Máme spolu...

Některé odbory radnice Prahy 14 zítra omezí provoz

Dnes ve 14:06

Z důvodu školení zaměstnanců, organizovaného v souvislosti s nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu, bude zítra, ve středu 15. května, omezen provoz na některých pracovištích radnice Prahy 14.

Den dětí v Holešovické Tržnici rozhýbe Bombarďák

Dnes ve 13:32

V sobotu 1. června můžete od 10 do 15 hodin oslavit Den dětí v Holešovické Tržnici. Na trhu v Hale 22 doplníte zásoby skvělého a čerstvého jídla od farmářů a následně se s dětmi můžete vydat na venkovní dílny nebo navštívit jedinečnou výstavu Lovci znaků, která v tento den nabídne rozšířený...

Festival Za Prahu udržitelnou a sousedskou zkoumá město zdola

Dnes v 11:27

Arnika, Paměť města, Jezevky, Roleta 39 a další iniciativy, zabývající se městskými tématy, pořádají již čtvrtý ročník festivalu Za Prahu udržitelnou a sousedskou. Proběhne od pátku 17. května do neděle 19. května v Kasárnách Karlín. Název festivalu navazuje na výzvu, kterou v roce 2020 podepsalo...

Praha 9: Hudba v kostele sv. Václava

Dnes v 10:31

Koncert P. Jaroslava Konečného a pěveckého sboru Diphtheria nazvaný Per musiciam orantem ad Deum! se koná v pátek 24. května od 19 hodin ve farním kostele sv. Václava na Proseku.

Svět budoucnosti v knihovně

Dnes v 10:28

Deskové odpoledne v Praze 15 ve čtvrtek 16. května od 17 hodin.

Berlín - hlavní město vědkyň

Dnes v 10:23

V prostorách rektorátu Univerzity Karlovy byla včera zahájena výstava Berlín – hlavní město vědkyň. Smyslem výstavního projektuje představit příběhy žen, které se navzdory překážkám staly úspěšnými vědkyněmi.

Diplomy rozdány. V Praze 13 skončila Senior akademie

Dnes v 10:14

V úterý 7. května proběhlo v obřadní síni na radnici na Slunečním náměstí slavnostní ukončení Senior akademie – série několika přednášek pro seniory ze třináctky na různá témata.  

Oslavte Světový den včel

Dnes v 09:26

Nakoukněte do včelího úlu, přiučte se od včelaře jeho řemeslu a připomeňte si význam hmyzích opylovačů pro život na naší planetě. Den včel 2024 v ekocentru Prales se koná v sobotu 18. května od 10 do 16 hodin v ekocentru Prales na Mladoboleslavské 953, v Praze 19.

Festival Mezi ploty 2024

Dnes v 09:01

Bohnice opět přivítají festival Mezi ploty. Divadelní a hudební akce proběhne 25. a 26. května v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Polovina nápadů uspěla v Nápadu pro Šestku

Dnes v 08:10

V úterý 30. dubna skončilo hlasování v pátém ročníku projektu participativního rozpočtování Nápad pro Šestku. Během měsíce vyjádřilo svůj názor celkem 1 441 respondentů, o čtvrtinu více než v minulém ročníku. Hlasování bylo rozděleno do 2 kategorií: malé nápady a velké...

Na dětských hřištích Prahy 9 se mění písek

Dnes v 06:01

Odbor životního prostředí Prahy 9 informuje, že z důvodu pravidelné každoroční údržby dle stanovených norem bude během následujících 14 dnů na dětských hřištích po celé městské části průběžně vyměňován a doplňován písek v pískovištích.

Jóga pro seniory Prahy 9

Včera ve 20:20

Bezplatné cvičení jógy pro seniory podle systému Jóga v denním životě se pravidelně koná každé úterý od 12:30 hodin v Kulturním a aktivizačním centru pro seniory.

Další krátké zprávy
Nahoru