V pořadí třetí hráčskou posilu na novou sezonu získal volejbalový klub VK Prostějov. Po českých volejbalistkách Gabriele Kopáčové a Lence Knorové jde o zahraniční zkušenou blokařku ze Slovenska, kterou je Nikola Stümpelová. Foto (G. Kopáčová a N. Stümpelová CEV)

190 centimetrů vysoká a 70 kilogramů vážící blokařka se narodila 21. března 1994, má pětadvacet let, prošla reprezentačními výběry Slovenska všech věkových kategorií a v současnosti je členkou širšího kádru slovenského národního týmu žen.

Nikola Stümpelová pochází z Nitry, kde také odstartovala svou volejbalovou kariéru a loni pomohla tamnímu ženskému družstvu jak ke stříbru ve Slovenském poháru, tak k bronzu v extralize. Následně přestoupila koncem jara 2018 do Strabagu Bratislava. S ním na konci uplynulé sezóny dosáhla na extraligové stříbro, když Strabag byl dokonce blízko i k zisku mistrovského titulu, ale finále soutěže v jeho rozhodujícím pátém střetnutí poznamenala aféra s chybou při počítání skóre.

Nyní Nikola Stümpelová zamířila do České republiky, konkrétně na Hanou. A pokud vám coby sportovním fanouškům je její příjmení něčím povědomé, pak vězte, že jde o neteř bývalého vynikajícího hokejisty Jozefa Stümpela, dlouholetého hráče zámořské NHL a mistra světa 2002! „Nikola patřila v posledních letech k nejčastěji bodujícím blokařkám slovenské ligy. Slovenky na tomto postu přitom jsou obecně velmi kvalitní, viz Veronika Hrončeková nebo Nina Herelová působící u nás v Prostějově už dříve. V osobě Nikoly Stümpelové tak získáváme hodně dobrou střeďačku, už i poměrně zkušenou. Měla by patřit k oporám našeho omlazeného mančaftu,“ řekl k příchodu další posily  pro klubový web Miroslav Čada.

 

Zdroj: vkprostejov.cz