Titul na plavecké desítce vybojovala Číňanka Sin Sin, nejlepší Češka na ni ztratila tři minuty

Mistryní světa v dálkovém plavání na 10 km se stala Číňanka Sin Sin. České reprezentantky nenavázaly na sobotní čtvrté místo Matěje Kozubka z pětikilometrové trati. Alena Benešová obsadila v korejském Kwangdžu 34. místo se ztrátou tří minut. Lenka Štěrbová byla čtyřicátá a za vítězkou zaostala o téměř šest a půl minuty.

Josu (Jižní Korea) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězná Sin Sin.

Vítězná Sin Sin. | Foto: Antonio Bronic | Zdroj: Reuters

Dvaadvacetiletá Sin Sin vybojovala v dramatickém finiši životní úspěch, na olympijských hrách v Riu de Janeiro skončila na desítce bez medaile čtvrtá. Tentokrát porazila o necelou sekundu dvojnásobnou mistryni světa na pětce a stříbrnou olympijskou medailistku z Londýna na trati 10 km Američanku Haley Andersonovou. Třetí skončila Italka Rachele Bruniová, která má stříbro v této disciplíně z olympiády v roce 2016.

Vítězka z Ria Nizozemka Sharon van Rouwendaalová doplavala desátá a zabrala poslední místo zaručující účast na olympijských hrách v Tokiu v příštím roce. O pouhou desetinu sekundy porazila obhájkyni titulu z Budapešti Francouzku Aurélii Mullerovou.

Mistrovství světa v plaveckých sportech v Kwangdžu (Korea):
Dálkové plavání:
Ženy - 10 km: 1. Sin Sin (Čína) 1:54:47,2, 2. Andersonová (USA) -0,9, 3. Bruniová (It.) -2,7, 4. Grangeonová (Fr.) -2,8, 5. Cunhaová (Braz.), 6. Twichellová (USA) obě -3,3, ...34. Benešová -3:01,4, 40. Štěrbová (obě ČR) -6:28,3.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme