Kolář na antuce v Nizozemsku prošel do čtvrtfinále

18. 7. 2019, 14:17
Aktuality 1
ATP CHALLENGER AMERSFOORT - Zdeněk Kolář si na antukovém challengeru v nizozemském Amersfoortu poradil s Ivanem Gachovem z Ruska a postoupil mezi nejlepší osmičku. O vyrovnání svého letošního maxima si 22letý Čech zahraje s Uladzimirem Ignatikem, nebo Blažem Rolou.
Profily hráčů
Zdeněk Kolář

Zdeněk Kolář kvůli svému žebříčkovému postavení musí stále objíždět challengery a pořád čeká na debut v první dvoustovce žebříčku ATP. Dvaadvacetiletý Čech byl letos nejdále v semifinále antukového challengeru v portugalské Braze, o vylepšení svého letošního maxima momentálně bojuje v Amersfoortu.

Na nizozemské oranžové drti začal nasazený rodák z Bystřice nad Pernštejnem vítězstvím nad domácím Jesperem de Jongem a přerušil sérii čtyř porážek. Nezaváhal ani proti Ivanovi Gachovovi z Ruska, se kterým si poradil po setech 6-1 7-6(5).

Kolář byl až do stavu 6-1 5-4 naprosto suverénní. Poté však poprvé v utkání zaváhal na podání a ještě musel hodně bojovat, aby se nehrál třetí set. Sadu nakonec vybojoval až v tie-breaku.

O vyrovnání svého letošního maxima si nasazený Čech zahraje s Uladzimirem Ignatikem, nebo Blažem Rolou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
EllNino
Kluci dneska uspěli, dva Češi ve čtvrtfinále challengeru, to není zvykem, taková je realita ...

Už jsme na takovém levelu, že i výhra celého challengeru zní jako utopie
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist