InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Děti ráje

    pátek 31.5 20:00 - Letní kino Písek

    Výpravná koncertní verze českého muzikálu v rytmu písní Michala Davida.

  • Den dětí

    pátek 31.5 15:00 - Areál Hilton Sezimovo Ústí

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Výtvarník Petr Mitro ve volyňské kavárně Na dvorku

VOLYNĚ - V kavárně Na dvorku v Palackého ulici se v pátek 26. července uskuteční vernisáž výstavy olejomaleb domažlického rodáka Petra Mitra. Výtvarník už pět let žije v nedalekých Česticích. Na kontě má několik zajímavě pojatých cyklů, pro kavárnu zvolil cyklus Ahasver. V jeho tvorbě hraje velkou roli světlo, které je pro autora naprosto fascinující.


Znalci umění říkají, že obrazy Petra Mitra mají magickou sílu, dokáží vtáhnout do příběhu, který znázorňují. O tom svědčí už samotné názvy některých jeho děl. V kulisách pocitů, Adam a Eva pět minut po vyhnání z ráje, Přelet andělů nad Temelínem či Souznění. Barevnost Mitrových obrazů prý dokáže diváka pozitivně naladit. Vernisáž začíná v 18 hodin. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace