Bike Trans Alp 2019: Výsledky týdenního festivalu bolesti

V sobotu skončil jeden z nejpozoruhodnějších etapáků dvojic v Evropě. Na pouti od ledovce Hintertux v Rakousku po jezero Molveno v Itálii byla z Čechů nejblíže pódiu Milena Cesnaková se spolujezdcem Janem Kalašem.

Trans Alp každé léto přináší převelice těžkou trať a ani letos tomu nebylo jinak. Jezdce čekalo v sedmi etapách 560 kilometrů s převýšením 18 500 metrů. Jelo se nově z rakouského Zillertallu pod ledovcem Hintertux přes pitoreskní Dolomity k Lago di Molveno ležícího pár kilometrů západně od Tridentu. Hned první den se vyrazilo na 105kilometrovou štreku s převýšením 3200 metrů, jež závodníci nabrali de facto na dvou dlouhých stoupáních. Poté kratší etapy střídaly ty další a závod končil dvěma pro elitní jezdce skoro sprinterskými etapami, které zabraly čelu závodu vždy pod tři hodiny. Závěrečná zkouška pak měla stoupavý charakter protože se vyjíždělo z Tridentu ležícího u řeky Adiže v asi 170 metrech a cíl byl u jezera ve výšce skoro 1000 metrů.

Právě závěrečná etapa dokázala překvapivě zamíchat pořadím na čele mužského závodu. Ještě v sobotu ráno se zdálo, že vedoucí dresy doveze do cíle favorizovaná dvojice týmu Bulls Urs Huber (SUI) a Simon Stiebjahn (GER). Díky ale výbornému finiši a technickým problémům týmu Bulls je dokázali o 6 minut předjet Jochen Käss (GER) s Danielem Geismayerem (AUT, Centurion Vaude 1). Käss potlučený z 5. etapy si pochvaloval, že se jim povedlo průběh závodu ještě zvrátit. „V poslední etapě jsem jeli na maximální riziko a možná spravedlnost rozhodla,“ pověděl v cíli. Na druhé straně stál nešťastný Stiebjahn. „Měli jsem defekt a to rozhodlo,“ uvedl.

Třetí místo v celkové klasifikaci si pojistil italsko-norský tým Wilier 7C Force 2 Marco Rebagliati a Ole Hem, jenž řádil zejména ve střední části závodu když vyhrál nejdříve přetěžkou 92kilometrovou etapu do Eggentalu a poté sprinterskou etapu do Tridentu.

V závodě žen docela pohodlně vyhrála dvojice z Německa Nina Harleb a Elena Wagner (Sebamed Scott Mädelz), pro něž to byla údajně cyklistická dovolená.

Rozhodně nabitější byla kategorie Mix, kde vylepšila své loňské páté místo Milena Cesnaková s Janem Kalašem (Maloja Rocky-Mountains). Dojeli čtvrtí.  Na start se postavila ještě dvojice týmu K4 No Limit ve složení Jiří Bisko a Radoslav Kváček dokončivší závod celkově ve druhé stovce z asi 700 účastníků. I v nové kategorii jednotlivců, jichž bylo asi 200 se našli čeští zástupci: Robert Kleiner (PERF labs) a Pavel Krýe (Kryzák).

Příští ročník závodu Trans Alp se pojede opět v červenci po téměř stejné trati.

Více informací na www.bike-transalp.de

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PozvánkyJeště jeden závod. V Úholičkách u Prahy se jede příjemné XC
    Ještě jeden závod. V Úholičkách u Prahy se jede příjemné XC
  2. Český pohárHarrachov důrazně zakončil Český maratónský pohár
    Harrachov důrazně zakončil Český maratónský pohár
  3. Ostatní závodyČeši vzali Bike Night Flachau 2019 útokem!
    Češi vzali Bike Night Flachau 2019 útokem!
  4. PozvánkyPozvánka na Houštecký cyklomaraton
    Pozvánka na Houštecký cyklomaraton
  5. Ostatní závodyJubilejní Malevil Cup bude velká šou o 1200 lidech ze 14 zemí!
    Jubilejní Malevil Cup bude velká šou o 1200 lidech ze 14 zemí!
  6. PozvánkyCo se chystá na Birell Bikefestu v Kálnici?
    Co se chystá na Birell Bikefestu v Kálnici?

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744