Vlastimil Resl - eWRC.cz
14. 8. 2019 08:38 − 2273× − 0

Bitva o pódium ve „čtyřkách“ vrcholí

Posádka týmu Vonka Racing Jan Vonka – Milan Klička po vynikajícím vstupu do sezóny poslední dvě soutěže MČR nedokončila.

Jejich Porsche 997 GT3 pokaždé zradila poloosa. Přesto však naděje na konečné republikové pódium ve třídě 4 žijí. „Zbrojíme. Pořídili jsme nové poloosy s odhodláním zabojovat o konečný bronz ve „čtyřkách“,“ slibuje šestačtyřicetiletý mitfára.

Po vynikajícím vstupu do sezóny, kdy Jan Vonka s Milanem Kličkou ovládli třídu 4 na Valašské Rally a zabodovali i na Šumavě a v Českém Krumlově, přišla dvě odstoupení – na Hustopečích a Bohemii. To posádku nepřehlédnutelného bleděmodrého Porsche 997 GT3 sice hodně vzdálilo od myšlenek na titul, nicméně ve hře o pódium zůstává. „Barumku jsem jel dosud jen jednou – předloni. Každopádně je pro mě ikonou mezi domácími soutěžemi. Vždyť jsem se na ní chodil dívat už před třista lety (smích). Těším se na krásné erzety a obrovské množství diváků. A také vítězství v naší kategorii. Nejedeme se totiž jen zúčastnit, ale vyhrát (smích). Tím bychom uhájili konečnou pódiovou pozici v šampionátu,“ netají odhodlání Honza.

Milan jeho slova potvrzuje. „Budeme bojovat ze všech sil. Pro mě jde o malé jubileum. Poprvé jsem totiž jel Barumku před rovnými patnácti lety s Jirkou Vlčkem v Peugeotu 206 Kit Car, přezdívaným Karkulka. Tehdy se nám podařilo spatřit cílovou rampu. Nejinak tomu snad bude letos s Honzou a spravíme si chuť po dvou odstoupeních. Očekávám opravdu náročnou a rychlou soutěž, plnou špičkových českých i zahraničních posádek. Samozřejmě doufáme v podporu našich příznivců. Tímto je chceme pozvat k tratím rychlostních zkoušek i do servisní zóny, kde s nimi rádi popovídáme a rozebereme dojmy ze soutěže,“ těší se zkušený navigátor.

Komentářů celkem: 0
Pro komentování je třeba se nejprve přihlásit!

Je aktivovaný AdBlock nebo jiný blokátor reklam!
Pokud chcete náš web používat, vypněte ho prosím. Děkujeme!