Euromedia otevírá ve svých knihkupectvích Page Café

úterý, 20. srpna 2019, 11:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Novou značku kaváren ve svých knihkupectvích Luxor vytváří společnost Euromedia.

Zdroj: Euromedia

Zdroj: Euromedia

Skupina Euromedia, jež od roku 1991 působí na knižním trhu, se rozhodla vstoupit do kavárenského byznysu. Pod novou značkou Page Café chce návštěvníkům svých knihkupectví Luxor nabízet spojení kavárny a čítárny. 

„Byl to pro nás logický krok, přáli bychom si, aby se milovníci knih v knihkupectví Luxor cítili jako doma. Aby se v příjemném prostředí knih mohli na chvilku posadit například s nejnovějším thrillerem Angely Marsonsové a vychutnat si u toho čerstvou kávu, horkou čokoládu nebo něco na zub,“ popisuje na dotaz MediaGuru.cz za společnost Euromedia Radek Blažek. 

Page Café, jež svým názvem odkazuje k časopisu Page, který dostávají zákazníci při nákupu nad 69 korun zdarma, je zatím otevřeno v obchodních centrech Chodov a Palladium. Další je plánováno v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. „Časem bychom samozřejmě Page Café chtěli otevřít víc, ale tyhle jsou pro nás momentálně prioritou,“ dodává Radek Blažek. 

Kavárna nabízí výběrovou kávu značky Nordbeans, kterou je si možné koupit i s sebou v bambusovém 100 % rozložitelném kelímku.

Page Café, zdroj: Euromedia

Page Café, zdroj: Euromedia

Page Café, zdroj: FB Knihkupectví Luxor

Page Café, zdroj: FB Knihkupectví Luxor

Page Café, zdroj: FB Knihkupectví Luxor

Page Café, zdroj: FB Knihkupectví Luxor

Euromedia Group vlastní nakladatelské značky Knižní klub, Ikar, Odeon, Universum, Yoli, Pragma či Pikola. V roce 2017 koupila síť knihkupectví Neoluxor, nyní pojmenované Luxor. Do jejího portfolia patří i distributor cizojazyčných knih Folio a společnost Bookretail, která provozuje e-shop Levneucebnice.cz. Je součástí investiční skupiny Rockaway, která ji získala v roce 2017. 

-stk-