Nová rozhlasová stanice Radio Wielkopolska volně na satelitu Astra 3B

21. srpen 2019

Má jít o stanici, která se bude orientovat na lokálního posluchače, s nímž chce udržovat úzký kontakt. Významnou roli ve vysílání mají hrát informace o zemědělství.

Prostřednictvím družice Astra 3B, satelitní pozice 23,5 stupně východně, kterou využívá také operátor Skylink, začala vysílat zcela nová rozhlasová stanice Radio Wielkopolska. Za projektem stojí Leszek Kozioł, mj. viceprezident Radia Eska. Kozioł v rozhovoru pro web Wirtualnemedia.pl uvedl, že má jít o stanici, která se bude orientovat na lokálního posluchače, s nímž chce udržovat úzký kontakt. Stanice prozatím nemá webové stránky, k dispozici je však už její profil na sociální síti Facebook.

Významnou roli v programu má hrát zemědělství a celý tento sektor. Posluchačům má pomáhat mimo jiné v důležitých rozhodnutích, která souvisejí například s obhospodařením půdy a podobně. S posluchači chce Radio Wielkopolska komunikovat nejen prostřednictvím telefonních linek, případně e-mailu, ale i klasickou poštou, případně i osobním kontaktem při roadshow. Ve vysílání však nemají chybět ani pořady zaměřené na zábavu, sport, poradenství nebo vzdělávání. Signál z družice Astra bude fungovat jako distribuce pro VKV.

Parametry příjmu: Astra 3B (23,5 stupně východně), 11643/H, SR 5500, FEC 3/4, norma DVB-S2/8PSK, kódování žádné (FTA)

autor: lukpo
Spustit audio

Související