Ivana Jakoubková
24. srpna 2019 • 19:43

Bratry Fuksovy spláchla vlna, Tokio nevyjeli. Martin je ve finále singlkanoe

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z MAĎARSKA | Bratři Martin a Petr Fuksovi si na deblu olympiádu nevyjeli. Společný sen rodinného klanu mohli naplnit, kdyby ve finále deblkanoistů skončili nejhůř osmí. Šestadvacetiletý Martin a o pět let mladší Petr ale dojeli poslední, devátí. Naděje zhatila vlna od kubánské lodě. „Nešlo v tom jet. Když už ke konci nemůžete a přejede vás vlna, je hotovo,“ litoval Fuksa mladší.



Na setkání s médií dorazil sám, bratra čekalo ještě semifinále na singlkanoi. „Je to velké zklamání. Vlna přišla asi 300 metrů před cílem, pak už jsme jen dojížděli,“ vysvětlil Fuksa .

„Do té doby se nám jelo docela dobře. Měl jsem v hlavě, že musíme porazit aspoň jednu loď, ale prostě s tím nešlo nic dělat,“ krčil rameny bronzový medailista z nedávného evropského šampionátu do 23 let v Račicích.

Zkušený Martin Fuksa využil krátký čas mezi zmarněným finále a semifinále singlkanoe dokonale. Pohodlně prošel do boje o medaile, předčil ho o pouhých sedm setin vteřiny Brazilec Isaquias Queiroz dos Santos. „Jsem ve finále, to je důležité,“ těšilo ho. „Měl jsem trochu v hlavě, že by mohlo být výhodou dojet druhý. Ale když už jsem jel první, napadlo mě, že bych mohl semifinále vyhrát. Nechtěl jsem tolik finišovat, spíš ušetřit nějaké síly, ale Brazilce jsem stejně trochu poškádlil, nechtěl jsem mu to dát tak jednoduše,“ smál se. „Měl jsem sílu finišovat mohutněji. Finále by určitě vypadalo jinak a ten první bych byl já,“ dodal.

Zklamání z debla už vstřebal. „Je to škoda. Jet na druhé straně dráhy, tak to máme. Nebudu lhát, do semíčka (singlkanoe) se mi moc nechtělo, nebyl jsem nabuzenej. Ale snažil jsem se z toho rychle oklepat,“ vyložil Fuksa.

Český kajakář Martin Fuksa na světovém šampionátu v Maďarsku
Český kajakář Martin Fuksa na světovém šampionátu v Maďarsku

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud