Dnes Středa - jasno 24°C
Zítra Čtvrtek - obcasny-dest 20°C
Středa 15. 5. 2024
Svátek má Žofie
Pražské drby
Co se v Praze povídá
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.

Roztančená dvojka. Fotografovat můžete do poloviny září

Praha 2 chystá letošní Vinobraní na Grébovce ve dnech 20. a 21. září v tanečním rytmu. Jeho podtitul zní Roztančená dvojka. Pod stejným názvem vyhlásila druhá městská část pro všechny příznivce vinobraní fotografickou soutěž.

Snímky s taneční tématikou, které se vztahují k Praze 2, historické snímky nebo současné záběry. Mohou to být snímky z tanečních kursů, svateb, koncertů nebo jen tak z radosti z pohybu.

Porota bude hodnotit kvalitu fotografie, originálnost námětu a vztah k Praze 2. Snímky můžete zasílat na adresu redakce@praha2.cz až do 15. září. Je rovněž možné je přinést na radnici na náměstí Míru 20, č. dveří 133, kde si je oskenují a originál vám vrátí. Každý soutěžící může zaslat maximálně tři fotografie.

Tři výherci budou odměněni během hlavního programu vinobraní v Havlíčkových sadech. Cenou budou kvalitní vína v dárkovém balení.


Autor: TZ, red

Zákaz rozdělávání ohňů na rizikových místech v metropoli byl prodloužen

Včera v 18:43

Český hydrometeorologický ústav v úterý prodloužil výstrahu před nebezpečím požáru pro hlavní město do konce pátku 17. května, původně to bylo do konce čtvrtka. Prodlužuje se tak i platnost nařízení, které se týká zákazu rozdělávání ohňů na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru na...

Před obecním úřadem v Řeporyjích se na silnici objevila hromada hnoje

Včera v 18:09

Před obecní úřad v Řeporyjích v noci na úterý někdo vysypal hnůj. Policie se případem zabývá pro podezření z přestupku a zjišťuje, kdo za tím stojí. ČTK to řekl policejní mluvčí Jan Daněk. V hnoji byla umístěna cedule se snímkem řeporyjského starosty Pavla Novotného (ODS) a nápisem „Máme spolu...

Některé odbory radnice Prahy 14 zítra omezí provoz

Včera ve 14:06

Z důvodu školení zaměstnanců, organizovaného v souvislosti s nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu, bude zítra, ve středu 15. května, omezen provoz na některých pracovištích radnice Prahy 14.

Den dětí v Holešovické Tržnici rozhýbe Bombarďák

Včera ve 13:32

V sobotu 1. června můžete od 10 do 15 hodin oslavit Den dětí v Holešovické Tržnici. Na trhu v Hale 22 doplníte zásoby skvělého a čerstvého jídla od farmářů a následně se s dětmi můžete vydat na venkovní dílny nebo navštívit jedinečnou výstavu Lovci znaků, která v tento den nabídne rozšířený...

Festival Za Prahu udržitelnou a sousedskou zkoumá město zdola

Včera v 11:27

Arnika, Paměť města, Jezevky, Roleta 39 a další iniciativy, zabývající se městskými tématy, pořádají již čtvrtý ročník festivalu Za Prahu udržitelnou a sousedskou. Proběhne od pátku 17. května do neděle 19. května v Kasárnách Karlín. Název festivalu navazuje na výzvu, kterou v roce 2020 podepsalo...

Praha 9: Hudba v kostele sv. Václava

Včera v 10:31

Koncert P. Jaroslava Konečného a pěveckého sboru Diphtheria nazvaný Per musiciam orantem ad Deum! se koná v pátek 24. května od 19 hodin ve farním kostele sv. Václava na Proseku.

Svět budoucnosti v knihovně

Včera v 10:28

Deskové odpoledne v Praze 15 ve čtvrtek 16. května od 17 hodin.

Berlín - hlavní město vědkyň

Včera v 10:23

V prostorách rektorátu Univerzity Karlovy byla včera zahájena výstava Berlín – hlavní město vědkyň. Smyslem výstavního projektuje představit příběhy žen, které se navzdory překážkám staly úspěšnými vědkyněmi.

Diplomy rozdány. V Praze 13 skončila Senior akademie

Včera v 10:14

V úterý 7. května proběhlo v obřadní síni na radnici na Slunečním náměstí slavnostní ukončení Senior akademie – série několika přednášek pro seniory ze třináctky na různá témata.  

Oslavte Světový den včel

Včera v 09:26

Nakoukněte do včelího úlu, přiučte se od včelaře jeho řemeslu a připomeňte si význam hmyzích opylovačů pro život na naší planetě. Den včel 2024 v ekocentru Prales se koná v sobotu 18. května od 10 do 16 hodin v ekocentru Prales na Mladoboleslavské 953, v Praze 19.

Festival Mezi ploty 2024

Včera v 09:01

Bohnice opět přivítají festival Mezi ploty. Divadelní a hudební akce proběhne 25. a 26. května v areálu Psychiatrické nemocnice Bohnice.

Polovina nápadů uspěla v Nápadu pro Šestku

Včera v 08:10

V úterý 30. dubna skončilo hlasování v pátém ročníku projektu participativního rozpočtování Nápad pro Šestku. Během měsíce vyjádřilo svůj názor celkem 1 441 respondentů, o čtvrtinu více než v minulém ročníku. Hlasování bylo rozděleno do 2 kategorií: malé nápady a velké...

Na dětských hřištích Prahy 9 se mění písek

Včera v 06:01

Odbor životního prostředí Prahy 9 informuje, že z důvodu pravidelné každoroční údržby dle stanovených norem bude během následujících 14 dnů na dětských hřištích po celé městské části průběžně vyměňován a doplňován písek v pískovištích.

Jóga pro seniory Prahy 9

13. května 2024 ve 20:20

Bezplatné cvičení jógy pro seniory podle systému Jóga v denním životě se pravidelně koná každé úterý od 12:30 hodin v Kulturním a aktivizačním centru pro seniory.

Další krátké zprávy
Nahoru