Tím snad nejtěsnějším rozdílem skončila čtvrtá etapa Vuelty v El Puig. V hromadném dojezdu svedli mimořádně vyrovnaný souboj Sam Bennett (BORA - hansgrohe), vítěz předchozí etapy do Alicante a debutant na Grand Tour Fabio Jakobsen (Deceuninck - Quick-Step). Nizozemský mistr byl nakonec o pár centimetrů v cíli dřív a získal své první Grand Tour vítězství a odčinil tím zaváhání v dojezdu třetí etapy.

Na třetím místě skončil už s větším odstupem Fernando Gaviria (UAE Emirates), který se stále zotavuje z pádu v úvodní časovce družstev. Cílem na třetím místě ovšem neprojel, před ním skončil Němec Max Walscheid (Sunweb), kterého rozhodčí následně relegovali na konec pelotonu kvůli nebezpečné jízdě. Walscheid hlavou udeřil Kolumbijce Molana (UAE Emirates). 

Zklamaný Bennett se přesto na pódiu podíval, převzal totiž zelený dres lídra bodovací soutěže. Dres nejlepšího vrchaře zůstal v držení Angela Madraza (Burgos - BH), ale pořadí  této soutěži, stejně jako v celkovém hodnocení by se mělo měnit po páté etapě s cílem na vrcholu stoupání u Observatorio Astrofísico de Javalambre.  

V celkovém pořadí zůstal první Nicolas Roche (Sunweb) o dvě sekundy před Nairem Quintanou (Movistar). Bílý dres nejlešího jezdce do 25 let nadále poveze Miguel Angel Lopez (Astana). 

Kvůli zraněnému kolenu musel v průběhu etapy odstoupit Steven Kruijswijk (Jumbo - Visma) a Primož Roglič tak zůstává jediným lídrem nizozemské sestavy.