Reklama:
NOVINKA: Black Dragon Ultra Stim Pre-workout
Ode dneška v prodeji. Tohle chcete zažít! Více zde.

Devět profesionálů
před Olympia Weekendem 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Osobnosti

Ačkoliv se Olympia Fitness & Performance Weekend Joea Weidera v minulosti konal jak v říjnu, tak dokonce i v listopadu, v posledních letech se tato vrcholná akce profesionálního bodybuildingu odehrává už v průběhu devátého měsíce kalendářního roku. Nejinak tomu bude i letos. Hvězdy současné fitness a kulturistické scény budou v Las Vegas, kde je Olympie již pěknou řádku let doma, k vidění totiž už ve dnech 12. až 15. září. My pro Vás přípravu účastníků Olympia Weekendu pečlivě sledujeme a dnes Vás necháme posoudit, jak si v přípravě na nadcházející událost vede hned devět z nich!

Brandon Curry

Začneme tradičně u účastníků Mr. Olympia, soutěže, která je od roku 1965 základním stavebním kamenem celého Olympia Weekendu. K jejím favoritům letos patří šestatřicetiletý Američan Brandon Curry, jenž ještě před třemi lety v proslulém městě kasín obsadil dělené šestnácté místo. Když by Vám poté, co v sezóně 2016 Brandon sestoupil z pódia Olympie, někdo řekl, že v roce 2019 bude na stejné soutěži jedním z kandidátů na titul, tak byste si asi poklepali na čelo a tomu člověku se vysmáli. Ale tři roky jsou v kulturistice dlouhá doba, během které se dá odvést spousta práce. Curry se také opravdu postupně propracoval v jednoho z nejlepších těžkotonážníků světa a ve chvíli, kdy mu Phil Heath, Shawn Rhoden a Mamdouh Elssbiay alespoň pro letošek vyklidili pole, má na získání sošky Sandowa, kterou získává šampión Mr. Olympia, velkou šanci. K progresu, který z dobrého profesionálního kulturisty udělal toho naprosto špičkového, Brandona dovedla spolupráce s trenéry z kuvajtského Oxygen Gymu. A právě v této posilovně vzniklo i následující video.

Brandon Curry - trénink hrudníku a bicepsů 18 dnů před Mr. Olympia 2019

William Bonac

O přední příčky by na Mr. Olympia teoreticky měl letos znovu bojovat i William Bonac. Vždyť v uplynulých třech sezónách na klání nechyběl v první pětici! Jenomže William se před několika týdny ve zlém rozešel se svým trenérem Neilem Hillem, čímž v každém případě šel do rizika. Podaří se mu bez Neilovy pomoci zvládnout závěr přípravy tak, aby na Olympii nezaznamenal ústup z vydobytých pozic? To se uvidí už brzy!

William Bonac 4 týdny před Mr. Olympia 2019

Patrick Moore

Věděli jste, že pouze historicky první šampión Mr. Olympia Larry Scott na soutěži zvítězil na první pokus? I proto se nedá očekávat, že bychom se letos dočkali nějakého senzačního triumfu v podání nováčka soutěže. To ale neznamená, že se v případě vystoupení závodníků, kteří na Olympii budou závodit poprvé, nemáme na co těšit. Třeba takový šampión letošního California Pro Patrick Moore má totiž rozhodně co nabídnout a na nadcházejícím klání by v žádném případě nemusel být odsouzen k tomu, aby zde bojoval pouze o dělené šestnácté místo.

Patrick Moore 1,5 týdne před Mr. Olympia 2019

David Henry

Od roku 2008 na Olympia Weekendu výsledky své práce pravidelně prezentují také kulturisté z lehčí hmotnostní kategorie. Šampión Olympie lehkotonážníků ze sezóny 2008 David Henry stále závodí, a ačkoliv letos nebude patřit právě ke kandidátům na vítězství, nelze jej ještě házet do starého železa. Zabojovat o umístění v první pětici by stále mohlo být v Davidových silách, a to obzvlášť když se Olympia 212 Showdown nezúčastní v minulosti veleúspěšní Jose Raymond a James "Flex" Lewis.

David Henry 1,5 týdne před Olympia 212 Showdown 2019

Aaron Polites

David bude ve čtyřiačtyřiceti letech patřit k nejstarším borcům startovního pole a v každém případě bude tím nejzkušenějším. Zcela v jiné roli se letos Olympia 212 Showdown zúčastní Australan Aaron Polites, který prožívá svou nováčkovskou sezónu mezi profesionály. Přes málo zkušeností si ovšem i on uvědomuje, že je před ním start na největší soutěži sezóny, a do přípravy dává naprosto všechno. Netají se tím, že je dokonce tak vyčerpaný, že nemá sílu ani napsat na klávesnici několik slov. Bude mu odměnou za jeho úsilí nějaký pěkný výsledek?

Aaron Polites 1,5 týdne před Olympia 212 Showdown 2019

George Peterson

Dnes od nás nejvíce prostoru dostanou profesionálové, kteří nastupují ve stále poměrně nové kategorii classic physique, v níž je hmotnost závodníka omezena ve vztahu k jeho výšce. Ačkoliv by se to tak mohlo zdát, classic physique není v první řadě o klasické postavě. Zásadní je zde splnění vzpomínaného hmotnostního limitu a pak rozhodčí borce posuzují zkrátka podobně jako kulturisty. I proto o nejvyšší příčky na pódiu Arnold Classic či právě Classic Physique Olympia pravidelně bojuje George Peterson. Na George se určitě nedá pohlížet jako na závodníka s nejelegantnější postavou, jenomže má jiné přednosti. Dokáže vytvořit dokonalou iluzi mohutnosti a k soutěžím nastupuje tak připravený, že to je zřejmě na samotné hranici lidských možností. Na to, že si Peterson fantastickou formu chystá i pro svůj letošní start na Olympii, můžete vzít jed!

George Peterson 1,5 týdne před Classic Physique Olympia 2019

Alejandro Cambronero

K borcům, kteří jsou ideálu klasické postavy velmi blízko, naopak patří třeba Alejandro Cambronero. Svěřenec trenéra Neila Hilla v minulosti na Olympii několikrát závodil v kategorii do 212 liber, letos si však poprvé vyzkoušel i start v classic physique a vedl si výborně. Jak se mu bude napoprvé dařit ve startovním poli Classic Physique Olympia, jistě bude zajímavé sledovat.

Alejandro Cambronero 1,5 týdne před Classic Physique Olympia 2019

Jordan Plantiko

Byť Alejandra ve startovním poli Classic Physique Olympia uvidíme premiérově, atmosféru Olympia Weekendu dobře zná z dob, kdy ještě působil ve dvěstědvanáctce. To takový Jordan Plantiko do Las Vegas v roli aktivního závodníka jede úplně poprvé a ve třiadvaceti letech bude hlavně sbírat zkušenosti. Závodníků v jeho kategorii bude mnoho, a tak by pro něj jakákoliv klasifikovaná příčka byla úspěchem.

Jordan Plantiko 1,5 týdne před Classic Physique Olympia 2019

Damion Ricketts

Totéž, co se týká výsledku z Classic Physique Olympia, platí o Damionu Rickettsovi. Ačkoliv tento čtyřiatřicetiletý Jamajčan představuje dobrého závodníka, na soutěži bude zkrátka taková konkurence, že pro něj vybojovat jakýkoliv lepší výsledek zřejmě nebude snadné. Ale uvidíme. Jako vždy platí, že více ukáže až samotný průběh soutěže!

Damion Ricketts 1,5 týdne před Classic Physique Olympia 2019

Na výsledky Mr Olympia a Olympia 212 Showdown 2019 si
na Ronnie.cz budete moci krátce před závody vsadit v tipovací soutěži.
Ve hře budou ceny od Extrifitu v celkové hodnotě přes 32.000 Kč!


Foto:
www.instagram.com/william_bonac
www.instagram.com/patricktmoore
www.instagram.com/davidhenry_ifbbpro
www.instagram.com/aaronpolites
www.instagram.com/georgep_dabull
www.instagram.com/astrongspirit
www.instagram.com/neil_yoda_hill1
www.instagram.com/fello_cambronero
www.instagram.com/ifbbpro_jordanplantiko
www.instagram.com/ifbbpro_damionricketts



Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
Víte, že...
...poslední objednávka v obchodě
Ronnie.cz byla před 69 sekundami?
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínPořadatel Martin Šrubař: "Je ostuda,...
Deadlift (07:40) • Hezký rozhovor. Z mládí pamatuji každoroční hecování Martinova (asi) trenéra “Šrubař-...
magazínMistrovství Evropy 2024 - kompletní v...
siorac (23:30) • Z pohledu původní disciplíny - KULTURISTIKY - se dá výsledek reprezentace shrnout konst...
magazínMistrovství Evropy 2024 - kompletní v...
Valasekjakub123 (11:36) • Může někdo spočítat všechny ty kategorie??? Já nejsu dobrej v poctech
magazínMistrovství Evropy 2024 - harmonogram
Mikuc (15:25) • Pokud bych zjistil, že budeme v kat. 2 účastníci, na místě za dalších 1.000 Eur požádám...
magazínMistrovství Evropy 2024 - harmonogram
Mikuc (15:21) • Ještě není všem kategoriím konec, mám zažádáno o novou ( žádost stála 1.000 Eur ) - lev...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie