Řidič, který způsobil nehodu na přejezdu v Uhříněvsi, skončil ve vazbě. Podle soudce by mohl opustit Česko

Ve vazbě skončil řidič kamionu, který v pátek způsobil nehodu na železničním přejezdu v pražské Uhříněvsi. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí Obvodního soudu pro Prahu 10 Libuše Jungová. Podle soudce existuje podezření, že by cizinec mohl opustit Česko. Policie muže obvinila z obecného ohrožení z nedbalosti a poškození obecně prospěšného zařízení. Hrozí mu až 8 let vězení.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V pražské Uhříněvsi se srazil vlak s nákladním autem

Kamion po srážce s vlakem na železničním přejezdu v pražské Uhříněvsi. | Foto: Jan Kostík | Zdroj: HZS hl. m. Prahy

K tomu, proč před nehodou zůstal stát s vozem na trati mezi sklopenými závorami a neodjel, se cizinec dosud nevyjádřil.

Nákladní auto se srazilo s osobním vlakem v pátek dopoledne. Podle Drážní inspekce kamion stál mezi závorami víc než dvě minuty, výstražná světla i závory na přejezdu přitom fungovaly. Osm lidí se při srážce zranilo a vlak se zhruba 220 cestujícími vykolejil. Škoda na vlaku, trati i vozidle se zatím odhaduje na víc než 35 milionů korun.

VIDEO: V pražské Uhříněvsi se srazil vlak s nákladním autem. Osm lidí je lehce zraněných

Číst článek

Provoz na trati byl po nehodě zhruba deset hodin přerušen. Místem nehody se nadále projíždí po jedné koleji, provoz by tam mohl být kompletně obnoven v pátek. Podle mluvčí Správy železniční dopravní cesty Radky Pistoriusové se ale termín může změnit s ohledem na postup oprav.

Situace, kdy zůstalo osobní či nákladní auto mezi závorami a poté do něj narazil vlak, nebývá na železnici výjimečná. Řidiči, kteří se do této situace dostanou, se je mají snažit prorazit, jsou z lehké dřevotřísky.

Od roku 2009 mají navíc všechny přejezdy v zemi samolepku s označením P a číslem, které přesně identifikuje daný železniční přejezd, což by mělo usnadnit včas zastavit provoz vlaků v daném místě.

ČTK, hbc Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme