eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Francie nestačila na Argentinu, finále zařídil Scola | Probasket.cz

Novinky ze světa basketbalu – NBL, NBA, VTB

Francie nestačila na Argentinu, finále zařídil Scola

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔13.9.2019
Francie nestačila na Argentinu, finále zařídil Scola

Please enter banners and links.

Španělsku se v neděli ve finále světového šampionátu postaví Argentina. Ta ve druhém semifinále jednoznačně porazila Francii 80:66.

O osudu utkání rozhodla především kolektivnější hra Argentiny a také počet bodů ze ztrát soupeře. Francie vstřelila jen devět bodů po ztrátách Argentiny, to tým kolem Luise Scoly nastřádal bodů devatenáct.

A právě Luis Scola byl znovu hlavní hvězdou celého utkání. Ke dvěma asistencím přidal třináct doskoků a především 28 bodů! Už v první čtvrtině se dostal na dvouciferný počet a Argentina díky tomu od prvních minut vedla.

Ve druhé čtvrtině se sice Francie na okamžik dostala do vedení, otěže utkání ale následně převzala Argentina. Náskok v průběhu třetí čtvrtiny zvýšila až na patnáct bodů a když se v závěru Francie dostala na rozdíl osmi bodů, zaznamenal Luis Scola dvě úspěšné trojky v řadě.

Argentina už tak zápas nepustila a po dlouhých sedmnácti letech putuje do finále. Tam změří síly se Španělskem, Francii čeká další bitva o bronz, tentokrát s Austrálií.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace