eFotbal premiership golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Mistrovství světa ovládli Španělé, ve finále vynulovali Scolu

📁 Články, Reprezentace, Topstory 🕔15.9.2019
Mistrovství světa ovládli Španělé, ve finále vynulovali Scolu

Please enter banners and links.

Světovým šampiónem se stává reprezentace Španělska! Ta ve finále naprosto vynulovala nejlepšího hráče Argentiny Luise Scolu a zvítězila o dvacet bodů.

Argentina v utkání ani jednou nevedla. Španělé od začátku lépe doskakovali v útoku a šli si tvrdě za svým. Navíc zcela vynulovali Luise Scolu, nejlepšího hráče Argentiny.

Ten vstřelil jen osm bodů, pouze jednou se přitom trefil z pole. Další vynikající zápas odehrál Gabriel Deck, z lavičky nasázel 24 bodů.

Jenže Španělé měli na hřišti famózního Rickyho Rubia a taktéž Marca Gasola. Prvně jmenovaný posbíral 20 bodů, Gasol přidal bodů čtrnáct.

Španělé si od první minuty vytvářeli náskok a definitivní zlom přišel v úvodu třetí čtvrtiny. Španělé nasázeli v řadě 12 bodů, navýšili náskok až na 22 bodů a nebylo co řešit. Profesorským výkonem si tak došli pro druhý titul z mistrovství světa.

To Argentina na vysněné zlato ani nyní nedosáhla. Připomeňme, že stříbrná byla i v roce 2002, kdy po velkém dramatu podlehla tehdejší Jugoslávii. Jediný dosavadní triumf slavila hned při prvním mistrovství světa v roce 1950, které navíc hostila.

Sdílejte tento článek
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace