TV Barrandov zaplatí produkcím podle počtu diváků

pondělí, 23. září 2019, 18:00 TV MediaGuru

Televize Barrandov volí nový model spolupráce s filmovými produkcemi.

Zdroj: TV Barrandov

Zdroj: TV Barrandov

Televize Barrandov oznámila, že inovuje styl spolupráce s filmovými produkčními společnostmi a zároveň otevírá prostor pro začínající i zkušené autory. Nový model spolupráce má stát na vzájemné důvěře. Filmové produkce i další autoři, kteří přijdou s hotovým produktem nebo námětem, dostanou zaplaceno přesně podle počtu diváků, kteří se na daný pořad budou dívat.

 „Nabízíme všem tvůrcům férové podmínky, které se dají shrnout do hesla – nabídněte nám vaši produkci a my vám za ni férově zaplatíme. Nezastírám, že tímto krokem reagujeme na dění na filmovém a televizním trhu, který se příchodem placených televizních stanic zásadně změnil. Podobný princip financování, jaký plánujeme, má v současné době například americká televizní stanice Netflix,“ zdůvodnil Jaromír Soukup, generální ředitel TV Barrandov.

Odměna pro produkční společnosti má pramenit podle toho, kolik diváků jejich pořad přiláká. Tato data vycházejí z jednotného měření televizní sledovanosti ATO-Nielsen Admosphere. „Jinými slovy, od začátku všichni jdeme do stejného rizika a se stejnou nadějí na úspěch,“ doplnil Jaromír Soukup, podle kterého televize novým tvůrcům nabízí pomoc při financování nového projektu. „Pokud přijde tvůrce, který bude o svém projektu přesvědčený a podaří se mu přesvědčit i naši programovou radu, TV Barrandov mu nabídne nejenom finanční podporu, ale i zázemí velké a silné televizní skupiny,“ řekl Soukup.    

V první fázi má televize Barrandov zájem o kategorie těchto pořadů: seriál, sitcom, komedie, soutěžní pořady a poslední žánrovou skupinou jsou detektivky. To vše pro nasazení do odpoledních časů a prime-time všedního dne či víkendu.

V případě zájmu o spolupráci a pro podrobnější informace se mohou zájemci obracet na ředitelku dramaturgie Jitku Věkovou prostřednictvím e-mailu vyzva@barrandov.tv.

-mav-