Božkov uvádí na trh nový rum Republica Reserva

středa, 25. září 2019, 07:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

K rumu Republica Exclusive přidává Stock další variantu – prémiovější Republica Reserva.

Stock Plzeň-Božkov uvádí novinku – rum Republica Reserva, foto: MediaGuru.cz.

Stock Plzeň-Božkov uvádí novinku – rum Republica Reserva, foto: MediaGuru.cz.

V těchto dnech uvádí společnost Stock Plzeň - Božkov na trh novinku v podobě rumu Božkov Republica Reserva. Přidává tak prémiovější variantu k Republica Exclusive, jenž byl představen v únoru loňského roku. Za tu dobu se Republica, jež svou image opírá o tradici první republiky, stala podle firmy jednou z nejoblíbenějších značek v kategorii třtinových rumů. Rovněž pomohla k vylepšení vnímání značky Božkov.

„Uvedením Božkov Republica Reserva reagujeme na rostoucí oblibu ,stařených‘ rumů určených k vychutnávání a zároveň navazujeme na úspěšnou Božkov Republica Exclusive, která značně přispěla k celkovému růstu kategorie třtinových rumů,“ vysvětluje marketingový ředitel Stock Plzeň - Božkov Tomáš Hejkal. Novinkou chce firma navíc opět symbolicky připít na další století existence republiky a zároveň oslavit 100. výročí značky Božkov.

Republica Reserva je se 40% obsahem alkoholu silnější a celkově sušší než původní varianta. Dáno je to odlišným blendem, jenž spojuje šest karibských rumů, které zrají až 12 let v dubových sudech. Prémiovější positioning Reservy se odrazí i v ceně, jež bude položena o 30 % výše než Republica Exclusive. Doporučená maloobchodní cena činí pro 0,5 litru 399,90 korun, u 0,7 l lahve 549,90 korun.

V současnosti probíhá listování novinky do retailu i gastro provozoven. Od října bude spolu s rumem Republica Exclusive podporována v televizi, kde bude na stanicích skupiny Prima po dobu šesti týdnů nasazen 15s produktový spot. Dále bude komunikace probíhat na internetu a sociálních sítích, plánovány jsou i aktivity v on-trade i off-trade kanálech. Součástí aktivace budou jak ochutnávky, tak merchandising v prvorepublikovém duchu.

Kreativa kampaně vychází z loňské kampaně. Produkci zajistila společnost Toaster Pictures. Režie se ujal Prokop Motl. Obalový design vznikl v dílně agentury LineArt Group.

Portfolio rumů Republica doplňuje ještě Republica White, jenž je však určena pouze pro gastro provozovny. Kromě vlastních rumů má Stock Plzeň-Božkov ve své nabídce také importované značky. Od firmy Diageo je to například Captain Morgan nebo venezuelský rum Pampero. Díky letošnímu převzetí společnosti Bartida si sortiment rozšířila také o kubánský rum Legendario či panamské Abuelo a Legado.

-stk-