InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Gejzír – folkcountry fest open air 2024

    sobota 8.6 10:00 - Areál zahrádkářská kolonie České Budějovice

    Pohodová muzika pro všechny mladé, starší i nejmladší.

  • Dětský den v Pevnosti Royal

    sobota 8.6 14:00 - Církev bratrská (Bechyňská 1636), Tábor

    Nový termín akce pro děti. Hry, soutěže, losování o pěkné ceny, tvořivé dílny, skákací hrad, zahradní kavárna a benefiční krámek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Rybářský Memoriál Františka Duraje na Dvorčici už potřetí vyhrál Jaroslav Mikeš z Opařan

 Autor: Martin Petřík

    Autor: Martin Petřík

MILEVSKO - Na rybníku Dvorčice mezi Milevskem a Sepekovem hospodaří sepekovská základní organizace Českého rybářského svazu a v neděli 29. září tam uspořádali rybářské závody - už 24. ročník Memoriálu Františka Duraje.

Soutěže se letos zúčastnilo čtyřicet rybářů z celého okolí. Ti mezi sebou závodili o putovní pohár a o hromadu cen. Na rybníku Dvořiště se chytali kapři, amuři, karasi, líni, cejni, úhoři, sumci, štiky, candáti a okouni. Za každý ulovený centimetr ryby dostávali soutěžící jeden bod. Tentokrát však bylo zakázáno krmítko a chytat se mohlo pouze s jedním prutem. Celkem se rybářům podařilo ulovit 99 ryb s celkovým počtem 3774 centimetrů, tedy bodů. Průměr ulovené ryby byl 41,8 cm.

V soutěži se nejlépe vedlo Jaroslavu Mikešovi z Opařan. Ten si vítězství velice považoval, i když je právě zde na rybníku Dvořiště zkušeným matadorem, neboť tu nepoznal hořkost porážky už tři roky po sobě. Domů si tak odnesl putovní pohár a jako cenu si vybral klobásy.

Některou z připravených cen si může vybrat patnáct nejlepších. Na místě byly připraveny ceny v podobě klobás, hus, kachen či utopenců. Nechyběly samozřejmě ani různé poukázky, například na palivové dřevo či na masáže.

Víc už v Milevských novinách.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Mick 

    Reagovat

     

    Frajer

    Vloženo 30.9.2019 16:04:16

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace