Naaman ze SodaStream: Kohoutkovou vodu mají Češi vynikající

blank

Izraelskému producentovi zařízení pro domácí výrobu sycených nápojů SodaStream pomáhá budovat byznys v Česku kvalita zdejší kohoutkové vody. Viceprezident společnosti Roy Naaman prohlásil, že patří svou kvalitou mezi nejlepší na světě.

SodaStream je světovou jedničkou v domácí produkci perlivé vody. Loni firmu převzal za 3,2 miliardy dolarů (72,1 miliardy korun) americký nápojový gigant PepsiCo. SodaStream si v České republice nechal zpracovat výzkum, podle kterého vyplynulo, že 95 procent českých domácností pije kohoutkovou vodu a je s ní spokojeno.

„To je skvělé z ekonomického i ekologického hlediska,“ řekl Naaman. SodaStreamu se podle Naamana daří v Evropě také proto, že má na starém kontinentu pití kohoutkové vody historické kořeny. Za rok 2017 přesáhl obrat společnost půl miliardy amerických dolarů. Firma produkty prodává prostřednictvím 80 000 obchodů ve 45 zemích. Největšími trhy jsou Německo, Francie, Kanada a USA.

„Má to také ekologický dopad. Díky našim strojům se snižuje množství plastových lahví na jedno použití, a tím měníme způsob, jak lidé konzumují nápoje,“ doplnil Naaman. Například poslední nezávislé testy kohoutkové vody v České republice podle vodohospodářů z Ostravských vodáren a kanalizací znovu potvrdily, že voda na Ostravsku splňuje veškeré zákonné limity pro pitnou vodu, v případě dusičnanů a dusitanů také limity pro kojeneckou vodu. Vodárny dříve uvedly, že voda v Ostravě se řadí mezi nejkvalitnější nejen v Česku, ale i ve světě.

Scroll to Top