V klášterecké galerii Kryt vystaví své obrazy lounský výtvarník Václav Krejcar
ilustrační foto
Zajímavosti

Klášterec nad Ohří - V říjnu se v galerii Kryt představí malby i užité umění. Obrazy lounského výtvarníka Václava Krejcara doplní prodejní výstava kabelek Zuzany Havelkové.

Václav Krejcar vystudoval střední průmyslovou školu železniční – obor elektrická trakce a dále střední průmyslovou školu stavební. Na konci 70. let začal navštěvovat ateliér Okresního kulturního střediska v Lounech, kde v kroužku vedeném Václavem Jírou načerpal další kreslířské a malířské zkušenosti. Zásadním podnětem se pro něj stává plenér v Třeboni, kde se u Vlkovického rybníka seznamuje s malířem Zdeňkem Sýkorou. V roce 1987 stál u zrodu sdružení výtvarníků VOSA, v němž se již vystřídalo více než 90 umělců.

Václav Krejcar se zaměřuje především na portréty, v jeho tvorbě ale nechybí ani krajiny a jak sám o sobě říká: „Jsem malíř – amatér, posilněn přijatelnou lidskou filosofií, posbíranou životem, kterého i šmouha dokáže inspirovat nejen k zarámování, jinak nedokonalého obrazu.

Zuzana Havelková je autorkou ručně šitých kabelek, batohů a tašek. Narodila se v Chebu, vystudovala gymnázium v Kadani a VŠE v Praze. Její tvorba je elegantní i hravá, výrobky precizně zpracované a ušité z kvalitních materiálů. Šít začala především proto, že jí na trhu chyběly lehké, jednoduché a přehledně uspořádané kabelky za přijatelnou cenu. Připravuje také řadu designových kabelek, spolupracuje s některými pražskými butiky, které nabízí pouze autorské ručně dělané výrobky od šperků přes oblečení, boty, kabelky a další doplňky. Nikdy nešije sériově, každá kabelka je originál.

Vernisáž výstavy se uskuteční 11. října v 17:00 v galerii Kryt.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru