Dobrá zpráva pro cyklisty! Otevřel se další úsek Labské cyklostezky
Z Dobříňského háje vede cyklostezka až do Račic. Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Litoměřice

Litoměřicko - V lokalitě Dobříňského háje u Labe byl ve čtvrtek 3. října slavnostně zprovozněn další úsek 3. etapy dostavby Labské cyklostezky, a to konkrétně mezi obcí Dobříň a Račicemi v délce necelých čtyř kilometrů. Přestřižení pásky se ujal náměstek pro cestovní ruch a regionální rozvoj Zdeněk Matouš.

Zahájení stavby se uskutečnilo loni v říjnu. Po roce se tak po asfaltu podél Labe mohou projet první cyklističtí nadšenci. „Labe je fenomén. Tímto projektem Labské stezky a dostavbou chybějících částí cyklotrasy jsme zase o kus blíž zpřístupnění cyklistům řeky od jeho pramene až po Hamburk,“ uvedl na slavnostní akci Zdeněk Matouš.

Popřát stezce spoustu spokojených sportovců a co nejméně úrazů přišli k Labi u přívozu také starostové dotčených obcí Dobříně, Záluží, Račic či Roudnice nad Labem. Vlastníkem cyklostezky je Ústecký kraj a její vybudování stálo bezmála 21 milionů korun.

0310cyklostezka1

Pásku přestřihl například vlevo stojící starostka nedalekého Záluží Miroslav Štembera či starosta Roudnice nad Labem František Padělek (třetí zprava). Zdroj: www.kr-ustecky.cz

V Ústeckém kraji se na Labskou stezku napojují další tři významné cyklostezky. Jedná se o Krušnohorskou magistrálu, která vede po hřebenech Krušných hor od Děčína až po Měděnec. Dále Cyklostezku Ploučnici sledující tok řeky Ploučnice od jejího pramene na úpatích Ještědu po její ústí pod děčínským zámkem a Cyklostezku Ohře podél řeky Ohře, která vede z Karlovarského kraje do Litoměřic v Ústeckém kraji, kde se napojuje na Labskou stezku.

Na území Ústeckého kraje má Labská stezka délku 96 km a je vedena v trase: Dolní Žleb – Děčín – Velké Březno – Ústí nad Labem – Libochovany – Litoměřice – Roudnice nad Labem – Hněvice – hranice Středočeského kraje. Podle starostky Dobříně má cyklostezka za cíl zvýšení bezpečnosti dopravy a snížení nehodovosti.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru