Reklama:
Nejprodávanější protein je zpět!
100 % Whey protein 1+1 za 777 Kč
Skladem všechny příchutě, celkem 8 variant! Více zde.

Závodnice ve wellness fitness a bodyfitness před Jan Tana Classic 2019

Ronnie.cz > Kulturistika a fitness > Soutěže


IFBB NORDIC CUP a JAN TANA CLASSIC 2019 - 5. - 6. 10. 2019, Finsko
Češi před Nordic Cup:
Petr Šulc • Karel SlavíkVěnek OtevřelMichal Selmeczi • Denis Štěrba (video) • Alexandr Polyakov
Natálie DanielováJana BrašničkováJana ŠtěpánkováKristýna FlídrováKristýna Seidlová

Info z Nordic Cup:
den 1 - 1 medaile! den 2 - 1 medaile!kompletní výsledky s body

Z Nordic Cup očima závodníků:


Závodnice v bikiny fitness před Jan Tana Classic 2019
Kromě tří bikin, se kterými jsme Vám přinesli rozhovory v tomto článku, bude mít Česko své zástupkyně na víkendové soutěži Jan Tana Classic i v kategoriích wellness fitness a bodyfitness. Jan Tana Classic je součástí souboru soutěží mezinárodní federace IFBB Rafaela Santonji, které se 5. a 6. září uskuteční ve finském Lahti, kde budou soutěžící bojovat celkem o 6 Elite profesionálních karet.

Relativně novou kategorii wellness fitness bude ve Finsku zastupovat nová členka Extrifit týmu Kristýna Seidlová. Na trénink nohou a hýždí z Kristýniny přípravy na jarní mistrovství Evropy se můžete podívat v tomto článku, kde závodnice sama říká, že do kategorie potřebuje stále nabrat více hmoty.

Přestože se Kristýna může pyšnit svalnatými stehny, Natálie Danielová disponuje ještě vyvinutější muskulaturou a po zisku bronzové medaile v Řecku zabojuje naše bodyfitnesska i na Jan Tana Classic. Připomenout si můžeme například společný trénink ramen a paží s jejím snoubencem Pavlem Koukalem ze začátku srpna. Natálie zde zmiňovala, že se snaží o subtilnější formu, jelikož její svalové objemy už mohou být na bodyfitness příliš velké.

Obě závodnice, které jsme pro Vás vyzpovídali, se tedy snaží přizpůsobit trendům dané kategorie a obě žijí ve společné domácnosti s dalším závodníkem. Vše o jejich přípravách a plánech se můžete dočíst v rozhovorech níže. Závodnicím přejeme hodně štěstí a mnoho skvělých zážitků!

jménokategorie
Natálie Danielová bodyfitness do 163 cm
Kristýna Seidlová wellness fitness nad 163 cm

Natálie Danielová

Vybrané úspěchy:

Nafplio Classic 2019 - 3. místo v bodyfitness do 160 cm
Mistrovství ČR dorostu a juniorů 2017 - 1. místo v bodyfitness juniorek
Mistrovství Čech dorostu a juniorů 2017 - 1. místo v bodyfitness juniorek

Naty, Tvá podzimní sezóna již odstartovala soutěží v Řecku, kde jsi vybojovala bronzovou medaili. Jak sis soutěž užila a jak bys ji zhodnotila?

Především bych chtěla pozdravit všechny fanoušky a čtenáře Ronnie.cz. Ano, moje první soutěž tuhle sezónu bylo Nafplio Classic v Řecku. Soutěž byla skvělá, vše šlo podle plánu, co se týká harmonogramu nebo samotné soutěže. Užila jsem si ji i proto, že jsme s přítelem Pavlem Koukalem soutěžili spolu, a kupodivu to bylo lepší, než když se připravujeme na střídačku. (smích) Co se týká mého výstupu, byla jsem velmi překvapena výsledkem, protože s výkonem jsem spokojená tolik nebyla, ať už šlo o vizáž, prezentaci, ale i samotnou formu. Takže pro mě velké překvapení a jsem jedině ráda, že vím o chybách, které se budu snažit eliminovat na dalších soutěžích.

Nyní máš před startem na Nordic Cupu. Co konkrétně ses tedy za ty dva týdny snažila vylepšit?

Mým stále velkým bojem je spodní část těla. Hloubka kvadricepsu, separace hamstringů a hýždí. Celkově se snažím o subtilnější celkový dojem. I když od jarní sezóny minulého roku jsem progres tímto směrem udělala, není to stále podle představ. Celkově jsem se snažila více zapracovat na prezentaci, protože v tomto ohledu mám velké mezery.

Můžeš nám podrobněji popsat svou dietu před touto sezónou? Jak probíhala a z čeho se skládal tvůj každodenní jídelníček?

Musím se přiznat, že tato moje příprava byla doposud nejdelší. Začala jsem jiným přístupem než na jakoukoliv předešlou soutěž a příprava mi začala začátkem tohoto roku, tedy v lednu, postupným a konstantním deficitem. Začátek května jsme si s přítelem zpříjemnili dovolenou v Thajsku, kdy nebyla taková možnost držet se plně režimu, ale s příjezdem zpátky do ČR jsem už mířila k danému datu. (úsměv) Můj jídelníček byl také rozhodně pestřejší. Ale základem bylo především hovězí maso s přílohou jako batáty, quinoa nebo rýže. Co se týká svačin, oblíbila jsem si rýžové kaše s proteinem a ořechy. Snídaní, kterou miluji stále, je placka z rýže, vajíček a cukety, buď na slano nebo sladko. A samozřejmě spousta zeleniny pokapaná olejem, ne proto, že bych musela nebo měla hlad, ale především proto, že ji miluji. (smích)

Co bys řekla, že je nejvíce klíčové pro kategorii bodyfitness? Je kladen důraz na některé partie?

Za poslední dobu mám pocit, že se více dbá na připravenost než samotný objem svalů. Není potřeba zase tak velká separace, spíše se bere v potaz celková symetrie. Dle mého názoru je kladen důraz na útlejší pas a šířku zad. Po hodnocení některých soutěží mám pocit, že trend jednotlivé soutěže je zvolený dle většiny zúčastněných závodníků.

Prozraď nám své plány pro letošní sezónu. Kde Tě kromě Řecka a Finska ještě uvidíme?

Po soutěži Nordic Cup v Lahti, která se koná tento víkend ve Finsku, nás bude čekat o 14 dní později soutěž v Madridu (Diamond Cup Madrid), poté bude následovat měsíční pauza do další soutěže, protože mám v plánu využít nově vypsané soutěže zde v Praze, tedy pokud forma i tělo dovolí. (smích) Většinu soutěží absolvujeme s Pavlem spolu, takže se opravdu těšíme a užíváme si každý pokrok či umístění toho druhého.

Příprava je jistě náročná, je nějaký způsob odpočinku, který preferuješ na odreagování?

I když je příprava náročnější, nemohu si stěžovat. Opravdu mě to baví. Co se týká odpočinku, zřídkakdy jdeme do wellness, což mi moc nevadí, protože to ani nemusím, i když vím, že je to důležité. Mým častějším odreagováním je návštěva u rodičů, kdy se domů "za maminkou" opravdu těším. Ale mým nejvěrnějším relaxem, na který nenechám dopustit, je masáž, na kterou docházím pravidelně 1x za 14 dní, a je to opravdu něco, co mi nejenom pomůže fyzicky, ale i psychicky. Trochu na sebe musím prásknout, že odpočívat moc neumím, což by určitě potvrdil přítel. (smích) Takže naštěstí více relaxu a odpočinku nebo odreagování od přípravy nevyhledávám a nepotřebuji.

Děkuji za rozhovor, chtěla bys touto formou někomu poděkovat či sdělit něco našim čtenářům?

Nejvíce bych chtěla poděkovat mému příteli Pavlovi Koukalovi, také svému trenérovi Viktorovi Hellovi, protože oba stojí za mými výsledky a úspěchy. A v neposlední řadě rodině a přátelům za podporu, které se mi dostává i prostřednictvím sociálních sítí. Opravdu mě to vždy moc potěší. Čtenářům Ronnie.cz a především fitness párům bych chtěla vzkázat, ať se nebojí přípravy společnými silami, protože ačkoli nás od toho spousta lidí odrazovala, naopak mi to přijde jako ta nejlepší volba, kdy člověka poznáte z jiného pohledu a dokážete se empatičtěji vcítit do jeho pozice, což tak trochu prohlubuje vztah! (smích) Moc děkuji za rozhovor a přeji úspěšný zbytek roku.

Zpět na přehled


Kristýna Seidlová

Vybrané úspěchy:

Extrifit Cup 2019 - 1. místo ve wellness fitness
Mistrovství Evropy 2019 - 3. místo ve wellness fitness juniorek
Mistrovství Evropy 2019 - 4. místo ve wellness fitness do 163 cm
Mistrovství ČR 2019 - 2. místo ve wellness fitness
RCO Fitness Cup 2018 - 1. místo v bikiny fitness do 165 cm

Kristýnko, myslím, že se nepletu když řeknu, že Ti změna kategorie prospěla a wellness je ti šité přímo na míru. Jak to vnímáš ty?

Ano, už po první sezóně v bikiny fitness jsem si pohrávala s myšlenkou závodit v této mé vysněné kategorii, ale trvalo déle, než jsem nabrala nějakou tu svalovinu, abych mohla přestoupit. Myslím si ale, že ani teď nemám zdaleka tolik svalů, které jsou v té kategorii třeba. (smích)

Začátky této kategorie byly takové všelijaké a závodnice i rozhodčí hledali, jak má vlastně wellnesska vypadat. Myslíš, že už se trend nějakým způsobem ustálil a kategorie poroste?

No, pořád si myslím, že někde upřednostňují "velikost" závodnic před formou, tvary a přednesem, což mě mrzí, protože pak lidi celou kategorii chápou špatně. Já budu sázet spíše na formu, tvary a celkový projev, tak uvidíme. Počítám se vším.

Prozraď nám, jak probíhalo Tvoje léto, off-season a odpočinek?

Jelikož jsem závodila i na jaře, tak odpočinek proběhl s přítelem v Americe (Kalifornii), kde závodil v NPC, což bylo zajímavé vidět na vlastní oči. Jinak se přiznám, že do diety se mi nechtělo a začínala jsem se připravovat až na konci léta. Ale jsem ráda, že jsem se nakonec rozhoupala. (smích)

S jakými cíli jsi šla do této přípravy?

Celkově nabrat, a to všude. (smích) Troufnu si říct, že se to snad i povedlo, ale to uvidím hlavně z pódiových fotek. Příprava je moje nejlepší vůbec. Pociťuji, že už je to má pátá sezóna a s tělem se pracuje lépe a lépe. Jde to hladce, nemusím škrtit jídlo a být hodiny na kardiu.

Uvidíme tě letos i na soutěžích tady u nás?

Určitě plánuji Diamond Cup v Praze, na který se hrozně těším.

Jsi nyní členkou Extrifit Teamu, prozraď nám, v čem konkrétně ti jejich podpora pomáhá v přípravě?

Extrifit Team byl už úplně od začátku můj sen. Moje první suplementy úplně v začátcích jsem si kupovala právě od Extrifitu a nikdy nezapomenu, jak jsem si na škole šetřila 500 Kč na protein. (smích) Takže když mě oslovili, tak jsem měla hned jasno. Mám v nich jak finanční, tak i suplementační podporu, ale hlavně celkovou oporu. Kdykoliv se mohu na něco zeptat profesionálů v týmu, pana Pavla Vacka a vždy mi poradí.

Bez jakých suplementů si svůj den nedovedeš představit?

Samozřejmě se mé suplementy mění podle toho, v jaké jsem fázi přípravy. Zamilovala jsem si novou řadu proteinu Women Line, v objemu jsem hodně využívala třeba maltodextrin, kreatin. Teď v dietě je to spalovač Fat Burner Women Line, instantní BCAA, které zbožňuju pro jejich ne moc přeslazenou chuť, glutamin a hlavně dietní, ale opravdu dietní tyčinky EXXE. (smích)

Chtěla bys touto formou před závody někomu poděkovat či sdělit něco našim čtenářům?

Poděkovat bych určitě chtěla svému příteli, který je v podstatě mým koučem, a to není lehké. (smích) Svému sponzorovi Extrifit, Karnabel za neskutečnou pomoc s bikinkami a v neposlední řadě majitelce Nebbia Praha Monice Taxové, která už mi roky dává oblečky, aby mě tréninky bavily ještě více.

Zpět na přehled




Související články:

Diskuse k článku:
Reklama:
Uživatelské jméno:
Heslo:
Text:
...
Upozornit na novou odpověď e-mailem.
Před napsáním příspěvku nepřehlédněte pravidla diskusí. Děkujeme za jejich dodržování.

Zobrazit všechny příspěvky







Jméno: pamatovat
Heslo:
NOVÉ PŘÍSPĚVKY ČTENÁŘŮmagazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
soichiro (12:35) • asi vi co dela a uz se mu nechce jit do vysledku za kazdou cenu ...
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
TomášZl (18:41) • Na ty trable v přípravě, ještě dobrý výsledek pro Pepu. Alespoň získal nové zkušenosti....
magazínCalifornia Pro 2024 - výsledky a foto...
R_K (17:01) • Co se s tím Šádkem děje ? Geneticky obdařený kultík, zkušený, minulé roky solidní výsle...
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
Majka (10:43) • Děkuji za upozornění, opraveno. Vážil 94,2 kg :)
magazínMistrovství ČR mužů, žen, párů a mast...
siorac (16:41) • Chyba ve váze v kategorii Kulturistika nad 90kg: 6. Jiří Kocurek z Kubík fitness Ostr...



Erasport, s. r. o. • Svahová 1537/2, 101 00 Praha 10 - Vršovice • IČ: 29052131, DIČ: CZ29052131 • Kontaktní údajeZásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2010-2024 Erasport, s. r. o. • Copyright © 2001-2024 Ronnie.cz • Ronnie.cz je registrovaná ochranná známka. • Historie změn
Publikování nebo další šíření obsahu serveru Ronnie.cz je bez písemného souhlasu zakázáno.
MAGAZÍN OBCHOD AKADEMIE
Vyhledávání:
RSS     Internetový magazín  ::   Sportovní obchod  ::   Fitness TV  ::   Lidé  ::   Diskusní fórum  ::   Fitness akademie