Američanka Collinsová má revmatoidní artritidu

10. 10. 2019, 10:19
Aktuality 10
Americká tenistka Danielle Collinsová oznámila, že trpí revmatoidní artritidou a zahájí léčbu. Stejné autoimunitní onemocnění, které se projevuje mimo jiné bolestivými otoky kloubů a únavou, trápí mimo jiné i bývalou světovou jedničku Caroline Wozniackou z Dánska.
Profily hráčů
Danielle Collinsová

"Už nějakou dobu jsem se necítila dvakrát dobře, takže je to svým způsobem úleva, že konečně vím, co je za mými bolestmi," uvedla pětadvacetiletá rodačka z Floridy na instagramu. "Každý dobrý den je dar a jsem odhodlaná bojovat dál na kurtech i mimo ně," dodala.

Collinsová v letošním roce zažívá průlomovou sezonu. V lednu její tažení na Australian Open zastavila až v semifinále Petra Kvitová, v žebříčku WTA se dostala nejvýše na 23. místo.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Davor1
Škoda, je mladá, krásna a na jej tenis sa super pozerá. Fandím jej, nech s tým dokáže bojovať čo najlepšie a nech jej to úplne neodrovná kariéru...
Reagovat
Mayo
To je Phillova dcéra?
Reagovat
Stan_Borowitz
Manželka.
Reagovat
Alien
Ahá. To jsem netušil!
Reagovat
pockerface
Tahle nemoc je svinstvo. Vím o čem mluvím, máme jí v rodině. Jeden den se člověk cití fajn, může skoro vše dělat jako dřív, je v euforii, že je mu dobře a buch druhý den se sotva hne nebo stěží zvedne hrnek, aby se napil. Je to vlastně takový život na houpačce, kdy nemůže nic moc velkého plánovat, protože nevíte jak Vám bude zítra. Střídají se období relativního klidu a pak ataka nemoci. Pro Carolinu a teď pro Daniellu to musí být těžké trénovat a vůbec hrát zápasy. Nevím v jakém stádiu nemoc mají, ale bohužel je to nevyléčitelné a čím budou starší, tak se to bude stupňovat. V mé rodině dotyčnému bylo 60 let, když se nemoc prokázala, chudák holky, že už takhle budou trpět od mládí.
Reagovat
turista
V dnešní době se tohle onemocnění sice nedá zcela vyléčit. Existují však léčebné prostředky, které ho dokáží natolik omezit, že ti lidé dlouhodobě nemají bolesti a jsou bez kloubních deformit, které byly dříve časté.
Reagovat
Petur_Fisk
Psalo se u Caroline, že v dnešní době, pokud má člověk dostatek finančních prostředků na léčbu, tak prý může žít desítky let plnohodnotný život.
Reagovat
turista
Nelze však vyloučit situace, kdy je sportovec s RA nucen skrečovat soutěž zrovna v okamžiku kdy se to vůbec nehodí. Bohužel.
Reagovat
EllNino
Nejen, že jsou si podobné, ale dokonce mají stejnou nemoc :/
Reagovat
Petur_Fisk
Bohužel je skoro o čtyři roky mladší a nedosáhla vrcholu jako Caroline. Pokud by jí to dále výrazně omezovalo (což je pravděpodobné), tak to mrzí o to víc.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist