InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vlastivědný výlet do Vitic

    sobota 27.4 8:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně – sraz před starou radnicí

  • Mladfest – hudební festival s výstava ZUŠ, promítáním filmů a trhy

    sobota 27.4 9:00 - Mladějovice, tvrz

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Absolutním vítězem Jihočeské sestřičky je tým z budějovické zdravotnické školy s kapitánem Josefem Divišem

TÁBOR - Letošní ročník tradiční odborné soutěže Jihočeská sestřička, kterou organizují Jihočeské nemocnice ve spolupráci s Jihočeským krajem, je minulostí. V kategorii vyšších odborných zdravotních škol a vysokých škol zvítězil tým kapitána Josefa Diviše - SZŠ a VOŠZ České Budějovice, na druhém a třetím místě skončily týmy z Jihočeské univerzity. V kategorii středních zdravotnických škol vyhrál tým kapitána Filipa Richtera ze školy z Českého Krumlova, druzí skončili studenti táborské zdravotnické školy a třetí z Jindřichova Hradce. Soutěž se konala včera v táborské nemocnici a končila galavečerem v hotelu Palcát, kde vítězům pogratulovala hejtmanka Ivana Stráská.

„Vítězové se do disciplín pustili s vervou a předvedli skutečně skvělé znalosti a dovednosti. Celkově byli soutěžící šikovní, což je pro jihočeské zdravotnictví pozitivní zpráva. Všem děkujeme za účast a vítězům gratulujeme," zhodnotil předseda představenstva Nemocnice Tábor Ivo Houška. 

Celkem táborská nemocnice připravila dvanáct disciplín s tajpulnými názvy jako Nejen ženské křivky jsou krásné, Ještě, než zavoláme ARO, Pacientovo tělo neposlouchá... Studenti mnohdy do poslední chvíle nevěděli, co je vlastně čeká. O to bylo soutěžní klání napínavější.

Vyhlášení výsledků se uskutečnilo v hlavním sále hotelu Palcát. Doprovodný program obstaraly například břišní tanečnice nebo kapela Dětský pokojíček. Večerem provázel Roman Anděl.

Jihočeská sestřička se každý rok koná v jiné nemocnici. Vloni soutěžící hostili ve Strakonicích. „Myšlenkou akce je představit studentkám a studentům, kteří si vybrali jako svoji budoucí profesi sesterskou práci, konkrétní jihočeskou nemocnici a v ní modelací skutečných situací v reálném prostředí prověřit jejich vědomosti i praktické odborné znalosti," vysvětluje Michal Čarvaš, zakladatel projektu Jihočeská sestřička a člen představenstva akciové společnosti Jihočeské nemocnice.

„Jsem velice ráda, že se tato soutěž stala milou tradicí. Jednotlivé zdravotnické školy tu mají jedinečnou šanci poměřit si mezi sebou své síly. A právě tato zdravá soutěživost vede ve finále ke zvyšování úrovně těchto škol. Zároveň se studenti mohou seznámit přímo se zázemím našich nemocnic a zjistí, jak naše nemocnice vypadají," uvedla hejtmanka Ivana Stráská a pogratulovala nejen vítězům, ale všem, kteří se letos do soutěže zapojili.

Zároveň dodala, že úroveň zdejších zdravotnických škol je velmi dobrá a odpovídá tomu, na jaké úrovni je jihočeské zdravotnictví vůbec. Absolutnímu vítězi předala cenu v podobě poukazu pro dvě osoby na víkendový pobyt.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Kam dál?

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace