Jakou podporu má nevýrazný Karlsson u sportovního ředitele Sparty?

Jakou podporu má nevýrazný Karlsson u sportovního ředitele Sparty?

Když Tomáš Rosický na Letné povýšil na pozici sportovního ředitele, jednou z prvních sparťanských posil, o kterou se zasloužil, byl v úvodu letošního roku pětadvacetiletý švédský křídelník David Moberg-Karlsson.

Bývalý hráč IFK Göteborgu, Kilmarnocku, Nordsjællandu či Norrköpingu ukázal možnosti již na jaře, kdy naskočil do patnácti ligových duelů a byl produktivní.

Právě probíhající podzim mu však příliš nevychází - v předkole Evropské ligy naskočil na tři minuty, v MOL Cupu odehrál něco málo přes 70 minut a ve Fortuna:lize si během tří vystoupení připsal 96 minut čistého času. To vše bez jakékoliv produktivity....

Také proto se na severského borce snesla kritika a už se několikrát stalo, že nebyl k ligovému utkání Václavem Jílkem ani nominován. Jak vidí jeho nynější situaci ten, co ho do české metropole přivedl?

"U Davida to dopadlo zcela opačně, než jsme očekávali. Mysleli jsme si, že bude chvíli trvat, než si zvykne na nové prostředí, nový styl, nové spoluhráče. On si však zvykl opravdu rychle a minulou sezonu končil s bilancí tří gólů a pěti asistencí, což bylo i s vzhledem k poskytnuté minutáži výborné. Byl jedním z nejlepších křídel jarní ligy a od dob Ládi Krejčího Sparta takhle produktivní křídlo neměla," vyprávěl ve video rozhovoru pro sparťanský kanál Tomáš Rosický.

Zatím nad ním hůl nikdo neláme a další příležitost přijde. "Bohužel to ale nepokračovalo dál, jak jsme předpokládali a David se musí o svoje místo poprat. Musí ukázat, že si svou pozici zaslouží. Ukázal, že v české lize může být rozdílový hráč, ale své místo si musí vybojovat," hecoval autora čtyř mezinárodních startů funkcionář slavného "S" z Generali arény.