InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Absolventský koncert hudebního oddělení ZUŠ

    pondělí 3.6 18:00 - Městská galerie Vodňany

  • Pohádky pana Pohádky

    pondělí 3.6 9:30 - Městské divadlo Prachatice

    Vtipné zpracování známých pohádek.

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Anketa: Domácí úkoly ano či ne?

Jste v základních školách pro zrušení domácích úkolů?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

V Milevsku vítali do města nové občánky

Adélka už má průkazku do knihovny!

Adélka už má průkazku do knihovny!

MILEVSKO - Tradiční vítání občánků se dnes v obřadní síni milevské radnice konalo na dvě etapy, nových obyvatel města bylo celkem třináct. Těchto obřadů už letos pořádaly milevské matrikářky několik a určitě prý ještě do konce roku další termín bude. Matrikářka Anna Randová si ale nemyslí, že by letos byla miminek nadúroda. "Myslím, že početně na tom budeme zhruba stejně jako každý rok, ale nějak se nám děti nakumulovaly spíš na konec roku," zmínila.

 

Obřad, na kterém mluvila k rodičům zastupitelka Marie Jarošová, se díky jejím slovům určitě vepíše rodičům do srdcí i do paměti. "Říkejte svým dětem, že jsou krásné, milované, vítané a zbožňované. Není žádný důvod, proč šetřit láskyplnými slovy," oslovila rodiče Marie Jarošová. Připomněla, že přijdou i těžké chvilky, ale že to všechno stojí za to, protože ve svých dětech žijeme dál. 

Děti z mateřské školy Sluníčko přišly zpříjemnit obřad novými verši a když předškoláci rodičům předpovídali: "Horší bude puberta, první velká láska, na čele pak vyraší vaše první vráska," to se nikdo neubránil úsměvu. 

Do Milevska byli oficiálně přivítáni Tomáš Němec, Denisa Kozáková, Anna Ťoupalová, Štěpán Barda, Justýna Němcová, Sofie Smrčinová, Nela a Jiří Hajíčkovi, Jan Klíma, Melissa Peciválová, Alice Peterková, Vít Smrt a Adéla Mošanská. 

Kromě podpisu do pamětní knihy a převzetí dárků od města oslovila rodiče také Blanka Smrčinová z městské knihovny. Pozvala maminky do knihovny, kde mají spoustu leporel a hraček už pro ty nejmenší, a kde se maminky scházejí. V obálce s první knížečkou děti rovnou měly i průkazku do knihovny na své jméno. 

V Milevských novinách se ještě vrátíme k tomu, co někteří rodiče prozradili. 

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace