Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dostihy 2024

Korfbalová jednadvacítka klíčový duel nezvládla, postup do semifinále ME slaví Anglie

Byla to buď výhra a postup, anebo porážka a konec. Pro korfbalovou jednadvacítku nakonec platil horší scénář. Česká reprezentace klíčovou bitvu v základní skupině na domácím mistrovství Evropy s Anglií nezvládla a po prohře 13:15 se do vytouženého semifinále nedostala.

Česká korfbalová reprezentace do 21 let
zdroj: korfbal.cz

Do rozhodujícího zápasu o postup do semifinále vstoupili čeští reprezentanti dobře a rychle si vytvořili drobný náskok. Anglie však otočila a střídání ve vedení pokračovalo celou první polovinu.

Vyrovnanou bitvu sledovala vyprodaná prostějovská hala i po změně stran. Angličané sice odskočili, ale domácí výběr dvě minuty před koncem dokázal po střele nejlepšího hráče zápasu Jana Toufara vyrovnat na 13:13. Dramatický závěr však zvládl lépe tým z ostrovů a  vydřel postup po výhře 15:13.

"Jsem na hráče hrdý, protože do toho zápasu dal každý své maximum. Moc jsme chtěli uspět a odměnit výborné diváky vítězstvím, ale ve sportu rozhodují maličkosti a ty rozhodly bohužel v náš neprospěch. Ten zápas si budeme pamatovat dlouho, protože pro takové emoce ten sport děláme. Rozhodně je teď náš další cíl 5. místo," řekl kouč Ivo Kracík. 

V pátek po obědě od 13:15 se česká juniorská reprezentace utká s Maďarskem o možnost zahrát si v sobotu o končené páté místo v celkovém pořadí turnaje. Anglii čeká v semifinále favorit z Belgie.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články